Houten overkappingen

Met een houten overkapping creëert u een fijn, rustig en beschut plekje in de tuin. Het is een schaduwrijke plek in de zomer, maar ook heerlijk beschut op een koele voorjaarsdag. Er zijn veel mogelijkheden wat betreft overkappingen. U kunt deze bijvoorbeeld combineren met een tuinhuis of berging. Kijk voor inspiratie rustig de catalogi door. Wij kunnen alles uit de brochures voor u bestellen. Eigen creaties zijn uiteraard ook mogelijk. Wij adviseren u hierin graag. Het is tevens mogelijk de houten overkapping door ons te laten leveren en monteren bij u thuis. Wij leveren, plaatsen en monteren binnen een straal van 30 km van Hoogeveen.

Enkele voorbeelden van overkappingen uit ons assortiment

Op zoek naar een houten overkapping?

U vindt verschillende soorten houten overkappingen bij Wim Koster Tuinhout en kunt tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op

Heerlijk beschut in de tuin dankzij de houten overkapping

De Nederlandse zomers zijn erg afwisselend en onvoorspelbaar. De ene dag hebben we schitterend zomerweer met een stralende zon, terwijl we de dag daarna regen en wind kunnen verwachten. Een belangrijk voordeel van een houten overkapping is dat u op een stralende zomerdag op een schaduwrijke plek kunt genieten van een drankje. Daarnaast hoeft u uw tuinmeubilair niet naar binnen te zetten wanneer er regen voorspeld is. Uw tuinmeubilair staat immers onder de overkapping. Door een houten overkapping te plaatsen in uw tuin, creëert u een heerlijke plek in uw tuin, waar u het hele jaar door van kunt genieten.

Met een houten overkapping in de tuin creëert u een heerlijke plek waar u het hele jaar door van kunt genieten

Verschillende modellen houten overkappingen

Wanneer u een houten overkapping gaat plaatsen, zijn er verschillende soorten waaruit u kunt kiezen. Zo kunt u een overkapping plaatsen die aan één zijde aan uw woning wordt gemonteerd, bijvoorbeeld een veranda. Maar u kunt ook een volledig vrijstaande terrasoverkapping plaatsen, zoals een prieel. Deze vrijstaande constructie kan overal in uw tuin geplaatst worden. Naast verschillende soorten, zijn er ook verschillende modellen verkrijgbaar. Een houten overkapping met plat dak is waarschijnlijk het meest populaire model. Uiteraard zijn hier verschillende variaties in mogelijk. Een kapschuur wordt wat minder vaak toegepast, maar is ook erg sfeervol. Daarnaast kunt u ook een overkapping met zadeldak plaatsen. Het voordeel hiervan is de extra opbergruimte in de nok van het dak. Er zijn veel variaties verkrijgbaar, maar u kunt uiteraard ook uw eigen creatie schetsen. Met het tuinhout in onze houthandel maakt u een houten overkapping op maat.

Veranda of houten overkapping aan huis

Met een veranda of houten overkapping aan uw woning, wordt de woonkamer verlengd en kunt u heerlijk genieten van het buitenleven. U geniet van een beschut plekje; schaduwrijk tijdens een stralende zomerdag en heerlijk droog tijdens een regenachtige dag. Door de zijwanden dicht te maken, bent u nog meer beschermd tegen weer en wind. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld glaswanden te plaatsen en zo een soort extra tuinkamer te creëren waar u heerlijk kunt genieten.

Verleng uw woonkamer met een houten overkapping aan huis

Overkapping met plat dak

Het meest populaire model onder de houten overkappingen is die met het platte dak. Dit model past dan ook in vrijwel elke tuin dankzij zijn eigentijdse karakter. Ook is het een model dat eenvoudig te monteren is. Door één of meerdere wanden te plaatsen, worden u en uw tuinmeubilair nog meer beschermd tegen de verschillende weersoorten. Zo kunt u heerlijk zitten zonder last van wind of regen, maar bent u ook uitstekend beschermd tegen de felle zon en biedt het u nog meer privacy.

Dankzij het eigentijdse karakter past een overkapping met plat dak in vrijwel elke tuin

Een kapschuur model

Een kapschuur model kent een asymmetrische dakconstructie. Het achterste gedeelte van het dak loopt wat verder door, waardoor je een mooie landelijke uitstraling krijgt. De achterwand van een kapschuur model is dicht, wat zorgt voor meer privacy en wat meer beschutting biedt. Het is tevens mogelijk een bergruimte aan uw overkapping te maken. U kunt immers zelf de indeling van uw kapschuur bepalen.

Een houten overkapping in de vorm van een kapschuur zorgt voor een mooie landelijke uitstraling

Een houten overkapping met zadeldak

Het is tevens mogelijk een houten overkapping in uw tuin te plaatsen met een zadeldak. Het dak is, anders dan bij de kapschuur, mooi symmetrisch. Dit traditionele model heeft als voordeel dat u de daklijn van uw woning kunt doortrekken naar uw overkapping. U creëert hiermee rust in uw tuin. Daarnaast biedt de nok van het zadeldak een extra mogelijkheid tot bergruimte.

Het zadeldak van de overkapping biedt extra bergruimte in de nok

Houten overkapping op maat plaatsen in uw tuin

Wilt u genieten van een heerlijk beschut terras, zonder dat u last heeft van de verschillende weersinvloeden? Heerlijk genieten van een schaduwrijke plek tijdens een stralende zomerdag of juist lekker uit de wind zitten op een stormachtige dag? Dan is een houten overkapping plaatsen in uw tuin zeker een goed idee. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw tuinmeubilair is een overkapping ideaal. Zo kunt u uw tuinmeubelen gewoon buiten laten staan, zonder dat het weer de kwaliteit van uw meubilair beïnvloedt. Er zijn verschillende standaardmodellen en variaties te koop. Maar ook wanneer u zelf een idee in uw hoofd heeft, kunnen wij dat in onze houthandel in Hoogeveen voor u waarmaken. Met een goede schets, inclusief afmetingen, gaan we het hout voor u op maat maken, zodat u met het complete pakket zelf uw overkapping op maat kunt plaatsen. Uiteraard bestaat er tevens de mogelijkheid de houten overkapping door ons te laten leveren, plaatsen en monteren bij u thuis. Vraag naar de mogelijkheden.

Welk hout kiest u voor uw overkapping

Net als houten schuttingen kunt u houten overkappingen ook maken van verschillende houtsoorten. Het meest gekozen hout voor een houten overkapping, is Douglas hout. Deze houtsoort kent een hoge duurzaamheid en sterkte. De mooie rode kleur zorgt voor een warme uitstraling en past daarmee perfect in elke tuin. Naast Douglas hout, kan er ook gekozen worden voor eikenhout, geïmpregneerd Vuren of hardhout. Het hardhout heeft net als het Douglas hout een warme uitstraling, terwijl Vuren en eiken juist wat lichter van kleur zijn. Door het hout te impregneren en behandelen gaat het hout langer mee en geniet u langer van uw houten overkapping. De gemiddelde minimale levensduur van een houten overkapping is ongeveer 10 tot 15 jaar.

Zelf uw houten overkapping plaatsen

U wilt een houten overkapping plaatsen in uw tuin? Dan kunt u dit prima zelf doen. Onderstaand stappenplan kan zeker uitkomst bieden.

 1. De palen en draagbalken plaatsen
  De palen dienen ongeveer 70 cm diep in de grond geplaatst te worden. Vul de gaten aan met snelcement voor extra stevigheid. U kunt er ook voor kiezen de palen in een betonvoet te plaatsen voor extra stevigheid. Na het plaatsen van de 4 hoekpalen, kunt u deze verbinden met de draagbalken.
 2. De dwarsbalken plaatsen
  Na het monteren van de draagbalken, kunnen de dwarsbalken geplaatst worden. Om voldoende stevigheid te garanderen, dient u maximaal 40 cm tussen de balken te laten. Door de balken wat te laten uitsteken, wordt het aangezicht wat fraaier. Zijkanten kunt u aftimmeren met boeiboorden.
 3. Zijwanden en achterwand plaatsen
  Na het plaatsen van de balken, kunnen de zijwanden en achterwand dichtgemaakt worden. Voor het dichtmaken van de zijwanden en achterwand van een houten overkapping worden er ongeveer 12 planken boven elkaar gemonteerd. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoogte van de overkapping. U kunt natuurlijk ook voor een open overkapping kiezen.
 4. Het dichtmaken van het dak
  Met het dakbeschot maakt u eenvoudig een dak op de overkapping. De werkwijze van de montage van het dak is afhankelijk van het soort dak. In de montage handleiding kunt u vaak meer lezen over de montage.

Een houten overkapping laten plaatsen

Misschien bent u niet zo handig en ziet u het niet zitten om een houten overkapping zelf te plaatsen. Of wellicht ontbreekt het u aan tijd en laat u de montage van de houten overkapping graag over aan professionals. In dat geval kunnen wij de houten overkapping voor u plaatsen. Wim Koster Tuinhout levert, plaatst en monteert houten overkappingen in een straal van 30 km rondom Hoogeveen. Onze vakmensen nemen dan de gehele montage op zich en zorgen dat u er heerlijk bij zit deze zomer. Meer weten over het laten plaatsen van een houten overkapping? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. U kunt bij ons tevens terecht voor andere soorten houtbouw en houten tuinmeubilair. Bezoek onze houthandel en laat u adviseren door onze ervaren medewerkers.

Op zoek naar een houten overkapping?

U vindt verschillende soorten houten overkappingen bij Wim Koster Tuinhout en kunt tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op