Houten schutting

Op zoek naar een houten schutting? U vindt de mooiste schuttingen in ons assortiment. U kunt kiezen voor houten tuinschermen, maar het is ook mogelijk een schutting te maken van losse schuttingplanken, zowel horizontaal als verticaal. Indien gewenst kunnen wij de schutting bezorgen en plaatsen bij u thuis. Vraag naar de mogelijkheden.

Enkele voorbeelden van schuttingen

Meer privacy in uw tuin met een houten schutting op maat

Het grote voordeel van een houten schutting in uw tuin, is de privacy die het u biedt. Na het plaatsen van de schutting kunt u ongestoord een kopje koffie of thee drinken op uw eigen terras. De houten schutting is dan ook de meest voorkomende erfafscheiding in ons land. Het is een omheining waar u, maar in de meeste gevallen ook uw buren, tegenaan moeten kijken. Kies dan ook verstandig en kies een schutting die bij u en uw tuin past. Zo kunt u een hoge houten schutting plaatsen, maar is het ook mogelijk om in hoogte te variëren. Ook zijn er vele variaties mogelijk in houtsoort, de kleur van het hout en het model van de schutting. U kunt kiezen voor kant-en-klare tuinschermen, maar u kunt ook prima zelf aan de slag met tuinhout en houten planken en palen. Voor meer voorbeelden en inspiraties verwijzen wij u graag naar onze catalogi. Heeft u een mooie houten schutting gevonden? Dan bestellen we deze graag voor u. We kunnen de houten schutting bij u leveren of plaatsen binnen een straal van 30 km van Hoogeveen, maar u kunt uw bestelling ook bij ons af komen halen. Neem contact met ons op of kom langs in onze houthandel in Hoogeveen.

Met een houten schutting op maat heeft u meer privacy in uw tuin

Op zoek naar een houten schutting?

U vindt verschillende soorten houten schuttingen en hout beton schuttingen bij Wim Koster Tuinhout.
Neem contact met ons op

Verschillende soorten houten schuttingen te koop

Bij ons kunt u terecht voor verschillende soorten schuttingen. Zo vindt u bij ons hardhouten schuttingen, geïmpregneerde schuttingen en hout beton schuttingen. Wij hebben veel verschillende houtsoorten, bijvoorbeeld Grenen, Vuren, Douglas en Hardhout. Elke houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen en zijn eigen uitstraling.

Grenen

Grenen is een naaldhoutsoort, afkomstig van de grove den. Deze houtsoort is erg populair als schutting. Het Grenen heeft een vrij lichte kleur met noesten, kwasten en een grove tekening van het hout. Dit benadrukt de natuurlijke uitstraling van de houten schutting. De schutting van Grenen hout is geïmpregneerd. Dankzij deze beschermlaag kent de schutting een levensduur van ongeveer 10 jaar. Grenen hout wordt machinaal geproduceerd en is vaak de goedkoopste optie als schutting of tuinscherm.

Een Grenen schutting heeft een mooie natuurlijke uitstraling

Vuren

Vuren en Grenen worden vaak in één adem genoemd, maar Vuren hout is net even wat fraaier. Dit hout is afkomstig van de fijnspar. Ook Vuren is licht van kleur, maar kent een andere tekening, heeft minder grove nerven en minder kwasten. Ook voor deze schuttingpanelen wordt geïmpregneerd Vuren gebruikt om de levensduur van het hout te verlengen. Doordat er minder planken uit één boom gehaald kunnen worden en de productie op minder grote schaal gebeurd dan het Grenen, ligt de prijs van een houten schutting van Vurenhout vaak wat hoger.

Een Vuren schutting is erg fraai en mooi licht van kleur

Douglas hout

Een schutting van Douglas hout wordt steeds populairder. Het hout is afkomstig van de Douglasspar en heeft een warme kleur. Deze duurzame houtsoort gaat onbehandeld ongeveer 15 jaar mee. Echter, door de jaren zal het hout vergrijzen onder weersinvloeden en lange planken kunnen iets kromtrekken. De hoge kwaliteit blijft echter bestaan. Douglas is milieuverantwoord. Dit hout heeft geen chemische impregneerbehandeling ondergaan en omdat dit hout uit onze eigen bossen komt, is er ook geen milieuvervuilend transport nodig.

Een Douglas schutting heeft een warme kleur

Een hardhouten schutting

Met een hardhouten schutting haalt u echte kwaliteit in huis. Deze houtsoort kent namelijk een zeer hoge duurzaamheid en ontzettend lange levensduur van gemiddeld 25 jaar. Hardhout is mooi warm van kleur en passen dan ook uitstekend in uw tuin. Deze houtsoort is erg sterk en stabiel. Het hout vergaat niet snel, ondanks dat het onbehandeld is. De hardhouten schuttingen zijn verkrijgbaar met horizontale en verticale planken. De kosten voor een hardhouten schutting liggen wat hoger, maar dan bent u er ook vele jaren weer mee klaar.

Een Hardhouten schutting heeft een lange levensduur

Combineren met een hout beton schutting

Steeds vaker zien we dat de keuze valt voor een hout beton schutting. De palen en de onderplaat zijn dan van beton en daartussen worden de houten tuinschermen geplaatst. Dankzij het beton in combinatie met het hout, wordt het een erg sterke schutting. De betonnen delen rotten niet weg. Hierdoor heeft u nog langer plezier van uw hout beton schutting. De combinatie zorgt daarnaast voor een erg strak en modern resultaat. Ook bij deze schuttingen kunt u verschillende keuzes maken, in kleur van beton, in houtsoort en in uitvoering. Een hout beton schutting plaatsen kunt u prima zelf. Zorg wel voor sterke mannen voor deze klus, want de betonnen palen en onderplaten zijn erg zwaar. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen de hout beton schutting te laten plaatsen door ons. Binnen een straal van 30 km helpen we u graag. Neem contact op voor meer informatie.

Zelf een hout beton schutting plaatsen

Kiest u ervoor om zelf de hout beton schutting te plaatsen? Dan hebben we voor u enkele tips op een rijtje gezet:

 • Begin met een geul
  Span, ter voorbereiding op het plaatsen van de schutting, eerst een lijn. Hiermee geeft u aan waar de schutting straks dient te komen. Hieronder graaft u een geul van ongeveer 20cm diep en vul deze met 10cm zand. De onderplaten worden hier straks ingezet.
 • Een gat graven
  Graaf voor de eerste hoekpaal een gat. Met een grondboor kunt u uitstekend een gat maken voor de betonnen palen, maar om het werk te vergemakkelijken kunt u ook een machine grondboor gebruiken.
 • Betonpaal plaatsen
  De eerste paal plaatst u mooi recht en waterpas. Zorg ervoor dat de onderplaat straks op het zandbed kan rusten, dus niet te diep plaatsen. Met behulp van de onderplaat kunt u eenvoudig berekenen waar de volgende paal moet komen. Deze plaatst u op dezelfde wijze.
 • Het houten tuinscherm plaatsen
  Direct na het plaatsen van de tweede paal, kunt u de onderplaat plaatsen en het houten tuinscherm. Hierna gaat u verder met de rest van de hout beton schutting.
 • Gaten vullen met snelcement
  Nu de schutting is geplaatst, kunt u de gaten van de betonpalen opvullen met snelcement. Zo blijft de paal stevig staan. Hierna is uw schutting geplaatst en kunt u nog lang genieten van uw hout beton schutting.

Een hout beton schutting laten plaatsen

Een hout beton schutting plaatsen is best een heel karwei. Uiteraard kunt u dat zelf doen met een paar extra sterke mannen, maar het is ook mogelijk deze klus uit te besteden. Wanneer u de hout beton schutting laat plaatsen door een professional bent u verzekerd van een sterke schutting die zeker een aantal jaren meegaat. Wilt u een hout beton schutting bestellen, dan kunnen wij deze voor u plaatsen. Wij plaatsen de schuttingen in een straal van 30 km rondom Hoogeveen. Wilt u uw hout beton schutting laten plaatsen door ons? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

U kunt uw hout beton schutting laten plaatsen door onze professionals

Een houten schutting op maat

Heeft uw tuin niet de standaardafmetingen of wenst u iets unieks? Dan kunnen wij voor u een schutting op maat vervaardigen. U kunt bij ons dan ook terecht voor een breed aanbod van tuinhout en ander los hout, om uw houten schutting op maat helemaal af te maken. En wilt u een houten tuinpoort om de houten schutting helemaal mee af te maken? Dan is dat ook zeker mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Zelf een houten schutting plaatsen

Een houten schutting plaatsen kunt u prima zelf. Wanneer u de benodigde tuinschermen en palen bij ons koopt, kunt u tevens direct de bevestigingsmaterialen aanschaffen. Weet u niet exact wat u nodig heeft voor het plaatsen van de houten schutting in uw tuin? Dan kunnen wij u uitstekend adviseren. Bij het plaatsen van een houten schutting met tuinschermen, heeft u enkel houten palen en bevestigingsmateriaal nodig. Uiteraard kunt u de houten schutting verfraaien met een gaaselement waar u een plant tegenaan kunt laten groeien. Zo creëert u wat groen in uw houten schutting. Het plaatsen gaat vrijwel op dezelfde manier als bij een hout beton schutting:

 1. Span een lijn op de plaats waar de schutting dient te komen
 2. Maak met een grondboor de gaten voor de palen
 3. Plaats de eerste paal en meet van daaruit waar de volgende paal moeten komen
 4. Plaats de palen voor minimaal 1/3 in de grond, zodat de paal en schutting stevig komt te staan
 5. Vul de gaten rondom de palen op met snelcement
 6. Werk per schuttingdeel en bevestig het tuinscherm dus direct na het plaatsen van twee palen
U kunt uw houten schutting zelf plaatsen

Uw houten schutting laten plaatsen

Heeft u geen tijd of bent u geen ervaren klusser? Dan kunt u er ook voor kiezen de houten schutting te laten plaatsen. Wim Koster Tuinhout helpt u dan graag. Uw houten schutting op maat wordt voor u geplaatst door deskundige professionals. Naast houten schuttingen kunnen wij ook houten overkappingen plaatsen en andere soorten houtbouw. Woont u binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen, vraag dan naar de mogelijkheden of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder en staan voor u klaar.

Op zoek naar een houten schutting?

U vindt verschillende soorten houten schuttingen en hout beton schuttingen bij Wim Koster Tuinhout.
Neem contact met ons op