Houten tuinhuis in Hoogeveen

Met een houten tuinhuis haalt u een echte blikvanger naar uw tuin. Daarnaast is het tuinhuis ideaal om uw tuingereedschap in op te slaan, uw tuinmeubelen te stallen en uw fietsen te plaatsen. U kunt het tuinhuis ook gebruiken als heerlijke zitplaats tijdens de koudere of regenachtige dagen. Zo kunt u toch genieten van uw tuin, wanneer het weer wat minder is. Wilt u in Hoogeveen een houten tuinhuis plaatsen? Kom dan eerst even langs Wim Koster Tuinhout. Bij ons vindt u verschillende modellen tuinhuisjes en daarnaast kunnen we u uitstekend adviseren bij uw eigen ontwerp. Ook leveren en plaatsen wij tuinhuizen in Hoogeveen, indien gewenst.

Een houten tuinhuis kunt u laten plaatsen in Hoogeveen door Wim Koster tuinhout

Houten tuinhuis plaatsen in Hoogeveen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende houten tuinhuisjes en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op

Een tuinhuis: een praktische oplossing

Heeft u behoefte aan extra opslagruimte en is een aanbouw geen optie? Dan kan een houten tuinhuis wellicht een oplossing bieden. Met een tuinhuis in Hoogeveen, kunt u uw tuinspullen makkelijk opbergen. U heeft een goede opslagplaats voor uw grasmaaier en ook uw andere tuinspullen staan droog opgeslagen. Het houten tuinhuis in Hoogeveen kan ook dienen als hobbyruimte. Zo kunt u hier fietsen repareren of bouw het tuinhuis om als bar, waar u uw vrienden een heerlijk drankje aan kunt bieden. Dit extra gebouw in uw tuin is ook te gebruiken als werkruimte. Wanneer u uw tuinhuis goed isoleert, kunt u hier bijvoorbeeld een leuke beautysalon van maken of inrichten als kantoor. U bent geen ruimte in huis kwijt en werkt toch aan huis. Heeft u advies nodig bij het uitwerken van uw ideeën omtrent het houten tuinhuis? Neem dan contact met ons op. Onze houthandel in Hoogeveen bestaat al meer dan 100 jaar en wij kunnen u dan ook uitstekend adviseren. Daarnaast leveren, plaatsen en monteren wij binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen.

De voordelen van een houten tuinhuis in Hoogeveen

 • Heerlijk binnen zitten, genieten van uw tuin in het houten tuinhuis
 • U profiteert van extra opbergruimte
 • Een houten tuinhuis kan op maat gemaakt geworden voor uw tuin in Hoogeveen
 • Het houten tuinhuis geeft sfeer aan uw tuin
 • U kunt het prima inrichten voor het uitoefenen van uw hobby
 • Gebruik het tuinhuis als thuiskantoor
 • Een houten tuinhuis plaatsen in Hoogeveen kunt u zelf doen of laten doen
Het laten plaatsen van een tuinhuis door Wim Koster brengt vele voordelen met zich mee

Wat is er zoal mogelijk

Houten tuinhuizen kunt u kopen in verschillende soorten en maten. Zo is er een geschikt model voor uw kleine tuin, maar ook wanneer u een groot model met houten overkapping wilt, is dat mogelijk. U kunt uw tuinspullen dan opslaan in het tuinhuis en een heerlijke zitplaats creëren in het gedeelte ernaast. De tuinhuizen zijn daarnaast ook helemaal aan te passen naar uw eigen stijl. Wilt u een klassiek houten zeshoekig model of wilt u juist een modern donker exemplaar in uw tuin? Een houten tuinhuis is in ieder geval de eyecatcher van uw tuin.

Geheel naar eigen stijl

Houten tuinhuizen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Hierbij kunt u daarnaast kiezen uit verschillende houtsoorten. Het roodbruine Douglashout zorgt voor een warme uitstraling, maar een tuinhuis is daarnaast ook verkrijgbaar in een Vurenhout uitvoering. Het hout kunt u onbehandeld, geïmpregneerd of geschilderd bestellen. Of kies voor een combinatie, waarbij u de kozijnen en de basis in een kleur besteld, maar de wanden juist onbehandeld laat en zo de mooie houten uitstraling behoudt. De mogelijkheden zijn enorm.

Een aanbouw aan uw houten tuinhuis in Hoogeveen

Een houten tuinhuis in Hoogeveen kunt u prima uitbreiden met een aanbouw. Onder deze overkapping kunt u heerlijk zitten, terwijl u uw tuinspullen netjes opbergt in het tuinhuis. U kunt tevens de overkapping voorzien van glazen schuifdeuren. Plaats er een lekkere houtkachel in en zorg ook tijdens koude avonden voor een heerlijk behaaglijk gevoel, wanneer u uitkijkt over uw tuin.

Aan uw houten tuinhuis kan u ook een houten overkapping laten plaatsen

Houten tuinhuis plaatsen op maat

Een houten tuinhuis in uw tuin in Hoogeveen kan altijd. Of u nu een grote tuin heeft of juist op zoek bent naar een oplossing voor uw kleine tuin. U kunt uw houten tuinhuis in Hoogeveen op maat laten maken en plaatsen. In onze houthandel hebben we een ruime hoeveelheid tuinhout op voorraad waarmee u zelf uw houten tuinhuis kunt bouwen. U kiest zelf het soort hout, de kleuren en de afmetingen. Wij zagen het voor u op maat. Komt u er niet helemaal uit, dan helpen we u graag verder. Samen kijken we naar uw wensen en de mogelijkheden van een houten tuinhuis bij u in Hoogeveen. Houten tuinhuis laten plaatsen in Hoogeveen? Ook dat is mogelijk. Onze professionals staan voor u klaar.

Zelf uw tuinhuis plaatsen

Heeft u uw houten tuinhuis uitgezocht bij onze leveranciers en besteld bij Wim Koster Tuinhout? Dan wordt het pakket, volledig op maat gezaagd bij u thuis bezorgd in Hoogeveen. Uiteraard kunt u uw pakket voor uw houten tuinhuis ook zelf ophalen bij onze houthandel. Bestelling binnen? Dan kunt u uw houten tuinhuis prima zelf plaatsen met behulp van onderstaand stappenplan.

 • Stap 1: De ondergrond
  De ondergrond is de basis van uw tuinhuis. Zorg dan ook altijd voor een goede fundering die waterpas is. Als uw tuinhuis een houten vloer heeft, kunt u onder de vloer het beste een fundering aanbrengen van tegels. De vloerbalken kunnen hier dan op steunen.
 • Stap 2: Sorteren van de onderdelen
  Het werkt het meest makkelijk wanneer u eerst alle onderdelen van uw bouwpakket uitpakt en sorteert. Leg de elementen van elke zijde bij elkaar. Zo kunt u straks lekker doorwerken en wordt de montage van uw houten tuinhuis een stuk eenvoudiger.
 • Stap 3: De onderste laag monteren
  U begint met de onderste wandbalklaag. Let goed op of de diagonalen exact gelijk zijn. Bevestig wanneer uw tuinhuis geen houten vloer heeft, de onderste balklaag zorgvuldig aan de tegels.
 • Stap 4: De wandbalken plaatsen
  Nu de onderste laag staat, kunt u hierop de wandbalken gaan plaatsen. Deze dienen steeds goed aan te sluiten. U kunt hiervoor een rubberen hamer gebruiken. Controleer na ongeveer vijf lagen steeds of de constructie nog haaks is.
 • Stap 5: De ramen en deur
  Na ongeveer vijf wandlagen kunt u de deur met het kozijn in de deuropening laten zakken. De ramen volgen meestal na 10 planken. Ga eerst even door met het monteren van enkele planken naast de open ramen, zodat u de raamkozijnen hier later makkelijk in kunt schuiven. Ga na het plaatsen van de ramen nog enkele wandplanken door tot u de gewenste hoogte bereikt.
 • Stap 6: De gevel plaatsen
  Na het bereiken van de juiste wandhoogte, plaatst u de nokstukken van het tuinhuis op de voor- en achterwand. Hierna kunt u eenvoudig de dakbalken op de juiste plaats leggen.
 • Stap 7: Het dak aftimmeren
  De volgende stap is het dak van het houten tuinhuis plaatsen. Met een tijdelijke plank voorkomt u het wegschuiven van het dak en wordt de montage wat eenvoudiger. De dakvoetlijst kan aan de onderkant van het dakbeschot vastgeschroefd worden. U kunt hier het dakleer omheen buigen.
 • Stap 8: De afwerking
  Nu uw houten tuinhuis in Hoogeveen staat, kunt u de kozijnen vastschroeven en het tuinhuis verder afwerken. In de bijgeleverde montagehandleiding leest u meer over de montage.

Uw houten tuinhuis laten plaatsen in Hoogeveen

Een houten tuinhuis plaatsen kan een hele opgave zijn voor u. Misschien bent u niet zo handig, heeft u te weinig tijd of is er een andere reden waarom u deze klus graag uit wilt besteden. In dat geval kunnen de professionals van Wim Koster Tuinhout wat voor u betekenen. In Hoogeveen en omgeving plaatsen en monteren wij uw houten tuinhuis voor u. Kiest u voor het laten plaatsen van uw houten tuinhuis in Hoogeveen, dan bent u verzekerd van een professionele, snelle en vakkundige montage. Meer weten over het plaatsen van houten tuinhuizen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Uw tuinhuis kunt u laten plaatsen op locatie door Wim Koster tuinhout

Meer informatie of advies

Bij Wim Koster Tuinhout bent u aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar een houten tuinhuis in Hoogeveen. Naast tuinhuizen, kunt u bij ons ook terecht voor houten schuttingen, overkappingen, houten tuinmeubilair en andere houtbouw. Ook voor verf, beits en tuinhoutolie kunt u bij ons terecht. Laat u adviseren door onze medewerkers. Met meer dan 100 jaar ervaring in deze branche, bent u bij ons in Hoogeveen zeker aan het juiste adres.

Houten tuinhuis plaatsen in Hoogeveen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende houten tuinhuisjes en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op