Houten tuinmeubilair in Meppel

Wilt u heerlijk kunnen genieten van uw tuin in Meppel? En uw tuin verrijken met tuinmeubelen van natuurlijke materialen? Bij onze houthandel kunt u terecht voor prachtig houten tuinmeubilair. Wij bieden een ruim aanbod houten tuinmeubilair in Meppel, waardoor er voor iedere tuin wel een passende set te vinden is. Het tuinmeubilair staat prachtig op uw terras, maar kan ook erg sfeervol staan onder een overkapping. Bent u op zoek naar houten tuinmeubilair? Kom dan gerust langs bij houthandel Wim Koster Tuinhout. Wij helpen u graag bij het uitkiezen van uw nieuwe tuinset. Wanneer uw gewenste model er niet tussen staat, kunnen wij het ook voor u bestellen.

Houten tuinmeubelair in Meppel koopt u bij Wim Koster Tuinhout.

Tuinmeubilair in Meppel kopen?

Wim Koster Tuinhout in Meppel heeft een uitgebreid assortiment houten tuinmeubilair. Kom langs en neem een kijkje of neem contact op om uw houten tuinmeubelen te bestellen.
Neem contact met ons op

Waarom houten tuinmeubelen in de tuin

Hout is een natuurlijk product en kan goed gebruikt worden in uw tuin in Meppel. Houten tuinmeubilair kan jaren meegaan als het op de juiste manier behandeld wordt. Wanneer u voor de originele kleur van het hout gaat, geeft het een klassieke uitstraling aan uw tuin. Hout is ook erg makkelijk te schilderen in elke gewenste kleur. Ook wanneer uw tuinmeubelen van hout flink verkleurd of vergrijsd zijn, hoeft u ze nog niet gelijk af te schrijven. U kunt ze in dit geval goed opschuren en vervolgens schilderen of beitsen. Zo kunt u nog jaren langer genieten van uw houten tuinmeubilair in Meppel.

De voordelen van houten tuinmeubilair

 • Hout heeft een natuurlijke, klassieke uitstraling
 • Hout zorgt voor warmte in uw tuin
 • Houten tuinmeubilair kan goed geschilderd of gebeitst worden
 • Hout is een duurzaam materiaal
 • Houten tuinmeubilair in Meppel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen
 • U kunt hout eenvoudig (laten) repareren of bewerken
 • Ook verkleurd of vergrijsd hout kan na behandeling nog prima gebruikt worden
Houten tuinmeubilair heeft een hoop voordelen

Bekijk het aanbod houten tuinmeubilair in Meppel

Wilt u inspiratie opdoen? Bij onze houthandel in Meppel kunt u terecht voor een groot deel van onze voorraad. Hier kunt u gerust even rondkijken en hier kunnen wij u ook advies geven over uw situatie.

Tuinmeubilair van hout in Meppel

De stad Meppel bevindt zich in de provincie Drenthe. Drenthe staat bekend om zijn prachtige landschappen en natuur. Door gebruik te maken van hout in uw tuin, laat u uw tuin versmelten met al het prachtige wat Drenthe te bieden heeft. Daarnaast past hout ook goed bij de andere materialen die u in uw tuin gebruikt. Hierdoor wordt uw tuin één geheel.

Verschillende houtsoorten

Wanneer u houten tuinmeubilair in Meppel wilt kopen, heeft u keuze uit verschillende houtsoorten. Denk hierbij aan Douglashout, wat zich kenmerkt door zijn warme kleur. Daarnaast kunt u ook kiezen uit vurenhout en hardhout voor uw tuinmeubelen.

Douglashouten tuinmeubelen

Douglashout is een veelgebruikt product in de tuin. Het is een product dat goed gebruikt kan worden voor het maken van overkappingen, maar het is ook zeker erg geschikt voor tuinmeubelen. Douglashout is een duurzaam product en komt qua kleur het best tot zijn recht als het onbehandeld gebruikt wordt. Toch is het in ons land soms handig om het hout wel eerst te behandelen. De verschillende weersomstandigheden kunnen het hout namelijk flink aantasten. Hierdoor kan het hout verkleuren en verdwijnt de warme kleur. Bij onze houthandel is het mogelijk om tuinmeubilair van geïmpregneerd hout te bestellen, waardoor uw meubelen beter beschermd zijn tegen de weersomstandigheden. Hierdoor kunt u uw tuinmeubilair van hout het hele jaar buiten laten staan.

Douglashout is een veelgebruikt product voor tuinmeubelen

Vurenhouten tuinmeubelen

Een andere soort hout die verkrijgbaar is in onze houthandel is vurenhout. Het Vurenhout wat in onze houthandel verkocht wordt is afkomstig uit Scandinavië. Vurenhout is te herkennen aan zijn lichte kleur, welke na verloop van tijd kan vergrijzen. Het hout is makkelijk te bewerken en kan ook goed overgeschilderd worden. Hierdoor kunt u extra lang genieten van uw houten tuinmeubilair in Meppel.

Vurenhout is makkelijk te bewerken waardoor u langer kunt genieten van uw tuinmeubelen

Hardhouten tuinmeubelen

Wanneer u voor een duurzame en sterke houtsoort wilt gaan, kunt u kiezen voor tuinmeubelen van hardhout. Hardhout heeft een roodbruine kleur, waardoor het veel warmte aan uw tuin geeft. Hardhout gaat ook erg lang mee. Onbehandeld kan het tot wel 25 jaar mee gaan en dat zonder schimmels en vochtproblemen. Het kan voorkomen dat er na verloop van tijd wat verkleuringen ontstaan op het hout. Met een houtolie kunt u de houten tuinmeubelen snel weer in de originele kleur herstellen.

Hardhout is een duurzaam materiaal, waardoor uw tuinmeubelen langer mee gaan

Voorbeelden van houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubilair vindt u bij ons in verschillende varianten. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan:

 • Boombanken
 • Picknicktafels
 • Kinder picknicktafel
 • Tuinbanken (parkbank)
 • Tuinstoelen
 • Tuintafels
 • Tuinset (tafel met bankjes)
 • Barset (hoge tafel met barstoelen)
 • Loungeset (lage tafel met banken)
 • Dinnerset (tafel met stoelen)
Houten tuinmeubilair is verkrijgbaar in verschillende varianten

Houten tuinmeubilair in Meppel onderhouden

Wilt u ervoor zorgen dat uw houten tuinmeubilair in Meppel langer mee gaat? Dan is het van belang dat dit goed onderhouden wordt. Hiervoor maken we onderscheid tussen nieuwe tuinmeubelen en oude verweerde tuinmeubelen. Beide hebben namelijk hun eigen manier van onderhoud.

Nieuwe tuinmeubelen reinigen

Het eerste wat u moet weten over het reinigen van nieuwe houten tuinmeubelen, is dat u deze nooit schoon moet maken met een hogedrukreiniger. Door de druk van deze reiniger kunt u de waslaag op het tuinmeubilair beschadigen. Wat u wel kunt doen, is het tuinmeubilair schoonmaken met een sopje van vloeibare zeep en water. Dit kunt u vervolgens met een zachte borstel inwrijven en vervolgens afspoelen met schoon water. Het beste moment om dit te doen is als het flink geregend heeft. Na een regenbui gaan de poriën van het hout openstaan. Nadat u het meubilair gereinigd heeft en de tuinmeubelen droog zijn, kunt u het inwrijven met tuinmeubelolie. Dit zorgt voor een extra bescherming en laat uw tuinmeubelen van hout er weer als nieuw uitzien. Laat deze olie ongeveer 15 minuten inwerken en neem daarna uw houten tuinmeubelen af met een droge doek. Wilt u zo lang mogelijk genieten van uw tuinmeubilair? Plaats dan op momenten dat u er langere tijd geen gebruik van maakt een beschermhoes over de tuinmeubelen heen.

Oude verweerde tuinmeubelen als nieuw

Wanneer u uw tuinmeubelen van hout al voor langere tijd gebruikt, kan het zijn dat de meubels verkleuren. Dat komt omdat het waslaagje na verloop van tijd verdwijnt en het weer meer invloed kan gaan hebben op het hout. Wanneer u hier zelf geen problemen mee heeft, is het niet erg om de tuinmeubelen zo te laten. U kunt er in dit geval echt nog wel gebruik van maken. Wilt u uw tuinmeubelen weer als nieuw laten worden? Dan zult u wel even aan het werk moeten. Ook hiervoor is het beste moment als het net hard geregend heeft. Om de meubelen schoon te maken kunt u gebruik maken van een sopje en een harde borstel. Schrob het vuil van de tuinmeubelen af en laat het sopje even inwerken. Vervolgens kunt u dit afspoelen met schoon water. Ook hier kunt u na het drogen gebruik maken van een tuinmeubelolie. Zo zijn uw tuinmeubelen van hout weer als nieuw en kunt u er weer een flinke tijd plezier van gaan hebben.

Tuinmeubilair van hout kopen in Meppel

Houten tuinmeubilair kopen doet u bij Wim Koster Tuinhout. Wij hebben een breed assortiment aan houten tuinmeubelen. Hierdoor kunt u voor iedere situatie en wens bij ons terecht. Wilt u de meubelen graag eerst in het echt zien? Dan bent u van harte welkom bij onze houthandel in Noordscheschut. Kijk gerust rond of vraag advies aan onze medewerkers. Naast houten tuinmeubilair, kunt u bij ons ook terecht voor ander tuinhout, houten schuttingen en houten overkappingen.