Tuinhout in Meppel

Met tuinhout kunt u van alles realiseren in uw tuin. Denk hierbij aan die overkapping die u al jaren wilt of aan een houten schutting tussen u en uw buren. Bent u op zoek naar tuinhout in Meppel? Dan bent u bij Wim Koster Tuinhout aan het juiste adres. Wij hebben allerlei soorten tuinhout in het assortiment waardoor u bij ons voor al uw houten tuinklusjes bij ons terecht kunt. Wanneer wij de gewenste houtsoort niet op voorraad hebben, bestellen wij deze graag voor u. Zo kunt u binnenkort aan de slag in uw eigen tuin.

Tuinhout kopen in Meppel doet u bij Wim Koster tuinhout.

Tuinhout in Meppel kopen?

Wim Koster Tuinhout heeft een uitgebreid assortiment tuinhout in Meppel waar u de mooiste houten creaties in uw tuin mee kunt maken
Neem contact met ons op

Wat is tuinhout

Tuinhout is eigenlijk letterlijk wat de naam al doet verwachten: hout voor in de tuin. Tuinhout is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, waardoor u eigenlijk altijd wel iets vindt waar u iets mee kunt. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping voor over uw zithoek heen, maar ook aan een speeltoestel voor uw kinderen. Tuinhout kan worden onderverdeeld in vijf verschillende duurzaamheidsklassen. De klasse wordt bepaald door te kijken naar de kwaliteit van het hout in combinatie met de levensduur bij contact met aarde en tuingrond. De verschillende duurzaamheidsklassen zijn:

  • Duurzaamheidsklasse 1 en 2: Het hout in deze klasse is eigenlijk het meest duurzaam. Het gaat minstens 15 jaar mee en kan ook goed tegen de schimmels die zich in de grond bevinden. Deze klasse bestaat uit verschillende soorten hardhout.
  • Duurzaamheidsklasse 3: Deze duurzaamheidsklasse bestaat uit hout dat tussen de 10 en 15 jaar goed blijft. De houtsoorten die in deze categorie vallen zijn Douglas, geïmpregneerd Grenen en Vuren.
  • Duurzaamheidsklasse 4: Hier vinden we hout dat ongeveer 5 tot 10 jaar meegaat. Hierbij kunt u denken aan onbehandeld Grenen en Vuren. Door het hout te behandelen, kan de levensduur verlengd worden.
  • Duurzaamheidsklasse 5: Deze laatste klasse bevat houtsoorten die maximaal 5 jaar meegaan. Deze houtsoorten zijn dan ook niet zo geschikt voor tuinprojecten waar u langdurig van wilt genieten. Denk hierbij aan Wilgenhout, Essenhout en Populierenhout.

Verschillende soorten hout voor in de tuin

Bij Wim Koster Tuinhout kunt u terecht voor verschillende soorten tuinhout in Meppel. In ons ruime assortiment heeft u genoeg keuze voor al uw tuinprojecten. Denk hierbij aan het bouwen van nieuwe schuttingen of aan het bouwen van een sfeervolle pergola. Ook voor het terras kunt u bij ons terecht, denk hierbij aan houten vlonderplanken. Elke houtsoort die wij verkopen heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen.

Douglas

Douglashout is te herkennen aan de warme kleur. De houtsoort wordt veelal gebruikt voor houten overkapping en schuren en geeft daarmee gelijk een warme uitstraling aan uw tuin. Het hout kan zowel onbehandeld als geïmpregneerd goed gebruikt worden.

Douglas tuinhout in Meppel kan zowel geïmpregneerd als onbehandeld gebruikt worden.

Hardhout

Hardhout is het meest duurzame hout wat er bestaat. Onbehandeld gaat deze houtsoort minimaal 15 jaar mee. Het is daarom ook een erg geschikte houtsoort voor tuinprojecten die lang gezien mogen worden. De roodbruine kleur van het tuinhout draagt ook bij aan de warmte in de tuin.

Hardhouten tuinhout in Meppel is erg duurzaam en heeft een lange levensduur.

Grenen

Grenen is te herkennen aan een wat lichtere kleur en aan de grote noesten en kwasten die in het hout te zien zijn. Deze houtsoort is in vergelijking met de andere houtsoorten wat goedkoper, maar gaat onbehandeld ook minder lang mee. U kunt dit hout goed gebruiken voor het bouwen van houten schuttingen.

Grenen tuinhout in Meppel kan worden gebruikt bij het bouwen van schuttingen.

Scandinavisch vuren

Deze houtsoort is afkomstig van de fijnspar. Scandinavisch vuren heeft een sterke structuur en kan eenvoudig bewerkt worden. Wilt u het hout voor uw schuttingen gebruiken? Dan is het wel aan te raden om het hout te impregneren. Vurenhout vormt een goede basis voor constructiewerkzaamheden rondom uw huis.

Vuren tuinhout in Meppel heeft een sterke structuur en kan eenvoudig bewerkt worden.

Wat kunt u allemaal doen met hout van onze tuinhout groothandel in Meppel

Met tuinhout kunt u eigenlijk alle kanten op. Of u nu voor een grenen schutting wilt gaan, voor een hardhouten overkapping of voor houtbouw. Niets is te gek. U kunt bij ons terecht voor zowel los hout als complete bouwpakketten. Het hout wat u bij ons in de houthandel tuinhout in Meppel koopt, biedt een goede basis voor ieder houten tuinproject. Zo hebben we houten palen, planken en vlonders te koop. Wilt u graag een stuk van uw terras bedekken met vlonderplanken? Ook deze kunt u bij onze houthandel in Drenthe kopen.

Tuinhout kopen in Meppel

Hout draagt bij aan de sfeer in uw tuin. Daarnaast geeft het uw tuin ook een meer natuurlijke uitstraling. Onze houthandel in Hoogeveen biedt u de mogelijkheid om uw houten tuinprojecten aan te pakken. Denk hierbij aan het bouwen van een nieuw schuurtje of het bouwen van uw eigen houten tuinmeubilair. Dankzij ons ruime assortiment helpen wij u met onze tuinhout groothandel in Meppel en omstreken door u te voorzien van de gewenste soort hout. Onze groothandel in tuinhout is gevestigd in Noordscheschut, nabij Meppel. Binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen leveren wij de bestelling bij u thuis af. Wanneer u dus vanuit Meppel een bestelling plaatst, leveren wij uw groothandel tuinhout in Meppel bij u thuis. U bent natuurlijk ook van harte welkom om de producten in het echt te zien en de wensen te bespreken. Wij helpen u graag en met meer dan 100 jaar ervaring in de tuinhout, kunnen wij u deskundig advies geven.

Bij onze houthandel tuinhout in Meppel kunt u terecht voor allerlei soorten hout voor uw tuin.