Houten overkapping plaatsen in Beilen

Wilt u een lekker schaduwrijk plekje in uw tuin in Beilen waar u tijdens de warme zomerdagen heerlijk kunt vertoeven? Wilt u ook rustig kunnen blijven zitten als het een beetje begint te regenen? Kies dan voor een houten overkapping. U zit hier droog en beschut. Daarnaast kunt u uw tuinmeubelen het hele jaar door buiten laten staan zonder bang te zijn dat deze nat worden. Wilt u meer weten over een houten overkapping plaatsen in Beilen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een houten overkapping in Beilen zorgt voor een schaduwrijk plekje in uw eigen tuin

Houten overkapping in Beilen plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten houten overkappingen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op

Waarom een houten overkapping in Beilen

In een land als Nederland is een houten overkapping zeker geen overbodige luxe. De ene dag is er volop zon, terwijl het de volgende dag weer hard kan regenen. In beide situaties zit u onder een houten overkapping beschut en kunt u alsnog lekker buiten zitten. Ook voor uw tuinmeubelen is een houten overkapping in Beilen een goede oplossing. Zo hoeft u niet de hele tijd uw tuinmeubelen naar binnen en naar buiten te zetten. Daarnaast kan een overkapping ook beschermen tegen wind en kan het een stuk meer privacy toevoegen aan uw tuin.

De voordelen van een houten overkapping

 • Het hele jaar door genieten van een beschut terras
 • De felle zon wordt geweerd
 • Zelfs tijdens een regenbui kunt u buiten zitten
 • Uw meubels kunnen het hele jaar buiten blijven staan
 • De mogelijkheden van een houten overkapping zijn oneindig
 • Zelf een houten overkapping plaatsen in Beilen is heel eenvoudig
 • U creëert privacy in uw eigen tuin
Een houten overkapping plaatsen in Beilen heeft een hoop voordelen

Houten overkappingen

Houten overkappingen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kunt u kiezen voor een terrasoverkapping, maar ook voor een veranda overkapping en tuinoverkapping. Van al deze soorten overkappingen zijn er verschillende uitvoeringen te kiezen. Hierdoor kunt u zelf bepalen wat de uitstraling van uw nieuwe houten overkapping in Beilen gaat zijn. Denk hierbij aan een terrasoverkapping met plat dak voor een moderne uitstraling. Of juist met een zadeldak voor een meer landelijke uitstraling. In onze houthandel bestelt u eenvoudig een prefab bouwpakket die u thuis gemakkelijk in elkaar kunt zetten. Ook kunt u zelf uw eigen houten overkapping samen laten stellen. Wij maken samen met u de schets en zorgen ervoor dat al het tuinhout op maat is gemaakt.

Een plat dak

Een overkapping met plat dak doet het erg goed in de moderne tuinen. Het voordeel van deze variant is dat hij vrij eenvoudig zelf te monteren is. Zo creëert u gemakkelijk een gezellig en beschut plekje. U kunt ervoor kiezen om de zijwanden te bedekken voor nog meer privacy en bescherming tegen de wind. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten, zoals Vurenhout en Douglashout.

Een houten overkapping met een plat dak is erg geschikt voor moderne tuinen

Een kapschuur

Heeft u een landelijke sfeer in uw huis en tuin en wilt u dat doortrekken in de overkapping? Dan is een kapschuur iets voor u. Dankzij het asymmetrische dak krijgt de overkapping een gezellige uitstraling en is het de blikvanger in uw tuin. U kunt de indeling van de schuur zelf bepalen en u kunt zelfs opbergruimte creëren voor uw tuingereedschap.

Wanneer u voor een landelijke sfeer wilt gaan is een houten overkapping in de vorm van een kapschuur iets voor u

Houten overkapping aan huis

Wanneer u een overkapping aan uw huis laat plaatsen, heeft dat vele voordelen. U verlengt hiermee niet alleen uw woonkamer, u kunt hierdoor ook zo vanuit uw huis onder uw overkapping gaan zitten. Zo hoeft u als het regent niet eerst door de regen heen te lopen. Wanneer u ervoor kiest om de overkapping te bekleden met glazen zijwanden, creëert u een soort serre aan uw huis. Hierdoor zit u uit de wind en kunt u het hele jaar door genieten van uw overkapping. Wilt u een houten overkapping in Beilen laten plaatsen? Dan zijn er bij Koster Tuinhout genoeg mogelijkheden.

Een houten overkapping aan huis zorgt voor een verlenging van uw woonkamer

Houten overkapping met zadeldak

Houdt u niet van platte daken en wilt u het authentieke van een zadeldak naar uw tuin halen? Ook dan bent u bij Koster Tuinhout aan het juiste adres. Een houten overkapping met zadeldak heeft een symmetrisch dak, waarbij u zelfs nog opbergruimte kunt creëren. Ook bij deze uitvoering is het mogelijk om zijwanden te monteren voor meer beschutting en privacy.

een houten overkapping met zadeldak zorgt voor beschutting en privacy in uw tuin

Een op maat gemaakte houten overkapping in Beilen

Heeft u in uw tuin een paar gekke hoeken of heeft u een bepaald beeld van een overkapping wat u nog nergens anders heeft kunnen vinden? Bij Koster Tuinhout kunt u terecht voor het op maat laten maken van uw eigen houten overkapping in Beilen. U kunt bij ons langskomen om samen een schets te maken van de perfecte overkapping voor u. Wij zorgen vervolgens dat al het hout op maat gemaakt wordt en dat u uw schets tot realiteit kunt maken.

Zelf een houten overkapping plaatsen in Beilen

Wilt u zelf een houten overkapping plaatsen in Beilen? Dat kan eenvoudig. Zo kunt u van het zomer genieten van uw eigen bouwwerk. Hieronder helpen wij u een handje op weg met een stappenplan:

 • Stap 1: Plaats de palen draagbalken
  Let er bij het plaatsen van de palen op dat u deze ongeveer 70 cm diep in de grond dient te plaatsen. Vul de gaten hierna aan met snelcement. U kunt er ook voor kiezen ze in een betonvoet te plaatsen voor extra stevigheid. Na het plaatsen van de 4 hoekpalen, kunt u deze verbinden met de draagbalken.
 • Stap 2: Dwarsbalken plaatsen
  Nu de draagbalken gemonteerd zijn, kunnen de dwarsbalken geplaatst worden. Laat maximaal 40 cm tussen de balken voor voldoende stevigheid. U kunt de blaken wat laten uitsteken voor een fraai aangezicht. De zijkanten kunnen afgetimmerd worden met boeiboorden.
 • Stap 3: Zijwanden plaatsen
 • Nu de balken geplaatst zijn, kunt u de zijwanden dicht maken. Wilt u een open houten overkapping in Beilen? Dan kunt u deze stap uiteraard overslaan. Bij een zijwand van een houten overkapping worden er ongeveer 12 planken boven elkaar gemonteerd. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoogte van de overkapping.
 • Stap 4: Dak dicht maken
  Met het dakbeschot maakt u eenvoudig een dak op de overkapping. Uiteraard is het afhankelijk van het soort dak, hoe dit in zijn werk gaat. In de montage handleiding kunt u vaak meer lezen over de montage van het dak.

Een houten overkapping laten plaatsen in Beilen

Bent u bang dat het u zelf niet lukt om de overkapping in elkaar te zetten? Of ontbreekt het u aan tijd? Laat het plaatsen van de houten overkapping in Beilen dan over aan onze professionele monteurs. Wij kunnen de overkapping met veel zorg en expertise voor u neerzetten, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Een houten overkapping laten plaatsen in Beilen kunt u laten doen door Wim Koster Tuinhout

Meer informatie

Op zoek naar een houten overkapping in Beilen? Dan bent u van harte welkom bij onze houthandel in Drenthe. Bij ons kunt u niet alleen houten overkappingen kopen, maar ook houten schuttingen, houten tuinmeubilair en andere houtbouw projecten. Neem gerust contact met ons op om u te laten adviseren door onze medewerkers.

Houten overkapping in Beilen plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten houten overkappingen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op