Houten overkapping plaatsen in Hardenberg

Tijdens een warme zomerdag heerlijk beschut zitten in uw eigen tuin in Hardenberg? En ook buiten kunnen blijven zitten als het weer ineens omslaat? Dan is een houten overkapping plaatsen in Hardenberg een goede keuze voor u. Hierdoor kunt u niet alleen beschut zitten tegen de zon of regen, maar ook uw tuinmeubelen kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Dat scheelt een heleboel gesleep heen en weer. Onder de overkapping heeft u een knus en gezellig plekje waar u het liefst het hele jaar door zit, en dat kan ook. Bij onze houthandel vindt u allerlei verschillende soorten overkappingen, maar wij kunnen ook samen met u uw perfecte overkapping samenstellen. Mogelijkheden genoeg bij onze houthandel.

Voor een houten overkapping plaatsen in Hardenberg bent u bij Koster Tuinhout aan het juiste adres

Houten overkapping in Hardenberg plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten houten overkappingen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op

Waarom een houten overkapping in Hardenberg

Niets is zo veranderlijk als het weer. Zeker in een land als Nederland weet u nooit wanneer het weer omslaat. Wanneer u net de tuinmeubelen naar buiten heeft gezet en wilt gaan zitten, begint het te regenen. U zet de meubelen snel weer naar binnen en een uur later schijnt de zon volop. Met een houten overkapping hoeft u zich over dit soort dingen geen zorgen meer te maken. Uw tuinmeubelen kunnen namelijk onder de overkapping het hele jaar buiten staan. Daarnaast heeft een overkapping ook als voordeel dat het bescherming biedt tegen harde wind en dat u er meer privacy mee kunt creëren. U kunt een houten overkapping los van de woning plaatsen, maar u kunt er ook een soort tweede huiskamer van maken wanneer u de overkapping aan de woning vast maakt. Hierdoor verlengt u uw woning.

De voordelen van een houten overkapping

 • U kunt genieten van een beschut terras
 • U creëert privacy
 • De felle zon wordt geweerd
 • U zit beschut tijdens een regenbui
 • De tuinmeubelen staan het hele jaar droog en beschut
 • U kunt langer genieten van het buitenleven
 • Het plaatsen van een houten overkapping in Hardenberg kunt u prima zelf
 • Er zijn veel mogelijkheden; u kunt uw houten overkapping op maat laten maken
Een houten overkapping heeft een hoop voordelen, zoals beschutting en privacy

Verschillende houten overkappingen

Binnen ons assortiment hebben wij ruime keuze uit verschillende soorten overkappingen. Zo kunt u kiezen voor een terrasoverkapping, een veranda overkapping of een tuinoverkapping. Daarnaast zijn er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar van deze overkappingen. Denk hierbij aan een overkapping met een plat dak voor in een modernere tuin, maar ook aan een kapschuur voor een landelijke stijl. Zo kunt u precies de overkapping uitkiezen die bij u en uw tuin past. Staat de perfecte prefab overkapping voor u er niet tussen? Geen zorgen, bij ons kunt u ook zelf uw overkapping op maat samenstellen.

Een overkapping aan uw woning

Wilt u uw woning verlengen en een soort tweede woonkamer creëren? Dan kunt u kiezen voor een overkapping aan uw woning. Hierbij zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de zijwanden van glas te maken, zodat u een soort serre aan huis heeft.

Een houten overkapping aan uw woning zorgt voor een verlenging van uw woning

Een overkapping met zadeldak

U kunt ook kiezen voor een houten overkapping met zadeldak. Hierbij trekt u de stijl van het dak van uw woning door in de overkapping, waardoor u rust creëert. U kunt zelf de indeling bepalen en u kunt er ook voor kiezen om de zijwanden te bedekken voor meer beschutting en privacy. In de nok van het dak is er zelfs mogelijkheid voor opbergruimte zodat u al uw tuingereedschap netjes op kunt bergen.

Een overkapping met zadeldak is één van de mogelijkheden van een houten overkapping

Een kapschuur

Houdt u van een landelijke stijl en wilt u dat ook terug laten komen in uw tuin? Dan is een kapschuur echt wat voor u. De asymmetrische vorm van het dak zorgt voor een knus en gezellig gevoel wanneer u eronder zit. U kunt haast het gevoel hebben dat u even op vakantie bent. Ook bij deze overkapping kunt u zelf de indeling bepalen en kunt u in de nok kiezen voor opbergruimte.

Een houten overkapping in de vorm van een kapschuur zorgt voor een landelijke sfeer

Een overkapping met een plat dak

Een overkapping met een plat dak wordt erg veel gekozen. Het voordeel van deze overkapping is dat het vrij eenvoudig zelf te monteren is en dat de overkapping een moderne uitstraling heeft. U kunt ervoor kiezen om de wanden te bedekken voor meer beschutting en privacy. Daarnaast heeft u bij de overkappingen keuze uit verschillende houtsoorten, zodat u precies de houtsoort kunt uitkiezen die bij de rest van uw tuin past.

Een overkapping met een plat dak is een veelgekozen houten overkapping

Een houten overkapping in Hardenberg op maat gemaakt

Heeft u een bepaald beeld in uw hoofd en kunt u dat maar niet vinden in de standaard overkappingen? Wij kunnen ook samen met u uw perfecte overkapping samenstellen. De overkapping wordt dan helemaal op maat geschetst en wij zorgen ervoor dat al het tuinhout op maat gemaakt wordt. Zo kunt u overkapping van uw dromen tot werkelijkheid laten komen.

Een houten overkapping plaatsen in Hardenberg

Zelf een houten overkapping plaatsen in Hardenberg is erg eenvoudig. Zeker als u de juiste stappen volgt. Met het stappenplan hieronder helpen wij u een handje op weg.

 • Stap 1: Plaats de palen draagbalken
  Let er bij het plaatsen van de palen op dat u deze ongeveer 70 cm diep in de grond dient te plaatsen. Vul de gaten hierna aan met snelcement. U kunt er ook voor kiezen ze in een betonvoet te plaatsen voor extra stevigheid. Na het plaatsen van de 4 hoekpalen, kunt u deze verbinden met de draagbalken.
 • Stap 2: Dwarsbalken plaatsen
  Nu de draagbalken gemonteerd zijn, kunnen de dwarsbalken geplaatst worden. Laat maximaal 40 cm tussen de balken voor voldoende stevigheid. U kunt de blaken wat laten uitsteken voor een fraai aangezicht. De zijkanten kunnen afgetimmerd worden met boeiboorden.
 • Stap 3: Zijwanden plaatsen
 • Nu de balken geplaatst zijn, kunt u de zijwanden dicht maken. Wilt u een open houten overkapping in Hardenberg? Dan kunt u deze stap uiteraard overslaan. Bij een zijwand van een houten overkapping worden er ongeveer 12 planken boven elkaar gemonteerd. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoogte van de overkapping.
 • Stap 4: Dak dicht maken
  Met het dakbeschot maakt u eenvoudig een dak op de overkapping. Uiteraard is het afhankelijk van het soort dak, hoe dit in zijn werk gaat. In de montage handleiding kunt u vaak meer lezen over de montage van het dak.

Houten overkapping laten plaatsen in Hardenberg

Heeft u zelf geen klushanden of ontbreekt het u aan tijd om zelf een houten overkapping te plaatsen in Hardenberg? Dat is geen probleem bij ons. Wij helpen u graag door de overkapping voor u te plaatsen. Onze monteurs komen bij u langs en zetten de overkapping met kennis en kunde in elkaar. Hierdoor kunt u er jaren van genieten. Wilt u meer weten over het laten plaatsen van een houten overkapping in Hardenberg? Neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer u zelf niet handig bent, kunt u de houten overkapping ook laten plaatsen in Hardenberg

Meer informatie of advies

Wanneer u op zoek bent naar een houten overkapping in Hardenberg, dan bent u bij onze houthandel in Drenthe aan het juiste adres. U bent van harte welkom in onze showroom om de verschillende overkappingen eens in het echt te bewonderen en wij helpen u graag bij het uitkiezen van de perfecte overkapping voor uw tuin. Naast overkappingen kunt u bij ons ook terecht voor houten schuttingen, andere houtbouw projecten en houten tuinmeubilair. Kom gerust eens langs bij onze houthandel om u te laten inspireren.

Houten overkapping in Hardenberg plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten houten overkappingen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op