Houten overkapping plaatsen in Hoogeveen

Wilt u in Hoogeveen tijdens een heerlijke zomerdag ook lekker beschut op uw terras van een glaasje drinken kunnen genieten? Wilt u uw tuinmeubilair ook buiten kunnen laten staan, zonder dat het onder de verschillende weersomstandigheden te lijden heeft? Dan is een houten overkapping plaatsen in Hoogeveen een uitstekend idee. Met een houten overkapping weert u niet alleen de felle zon, maar staan uw tuinmeubelen ook tijdens een regenbui droog en beschut. Daarnaast creëert u met een houten overkapping een heerlijk plekje in uw tuin, waar u rustig kunt genieten op zonnige dagen, maar ook tijdens een regenbui lekker droog zit. U vindt in onze houthandel verschillende soorten overkappingen, maar kunt ook uw eigen houten overkapping zelf samenstellen. Vraag naar de mogelijkheden.

Met een houten overkapping in Hoogeveen heeft u altijd een heerlijk beschut plekje in de tuin

Houten overkapping in Hoogeveen plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten houten overkappingen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op

Waarom een houten overkapping in Hoogeveen

Het weer in ons land is erg veranderlijk. De ene dag schijnt de zon volop, de andere dag hebben we te kampen met een dikke regenbui. Uiteraard wilt u heerlijk buiten kunnen zitten tijdens een warme zomerdag en heeft u uw tuinmeubilair op het terras geplaatst. Deze meubelen wilt u niet elke dag binnen hoeven te zetten ter bescherming. Een houten overkapping bij u in Hoogeveen kan dan een goede oplossing bieden. U kunt uw tuinmeubilair gewoon buiten laten staan tijdens een regenbui. Een ander voordeel van het plaatsen van een houten overkapping, is dat u heerlijk beschut kunt zitten. De overkapping weert de scherpe zonnestralen en ook op een winderige dag zit u heerlijk beschut. Daarnaast kan een overkapping dienen als een tweede huiskamer. U kunt deze namelijk ook direct aan uw woning plaatsen.

Voordelen van een houten overkapping

 • U kunt genieten van een beschut terras
 • U creëert privacy
 • De felle zon wordt geweerd
 • U zit beschut tijdens een regenbui
 • De tuinmeubelen staan droog en beschut
 • U kunt langer genieten van het buitenleven
 • Het plaatsen van een houten overkapping in Hoogeveen kunt u prima zelf
 • Er zijn veel mogelijkheden; u kunt uw houten overkapping op maat laten maken
Geniet langer van het buitenleven met een overkapping in Hoogeveen

Verschillende houten overkappingen

Een houten overkapping is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kun je een terrasoverkapping plaatsen, een tuinoverkapping of een veranda overkapping. Daarnaast zijn er verschillende uitvoeringen van deze houten overkappingen. Bij ons vindt u bijvoorbeeld een houten overkapping met plat dak. Het platte dak zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. U kunt ook een houten overkapping plaatsen in Hoogeveen met een zadeldak. De nok van het dak kan dan dienen als extra opbergruimte. Ook kunt u kiezen voor een kapschuur. Deze houten overkapping biedt naast plek voor een terras ook ruimte voor bijvoorbeeld uw tuinspullen. Naast deze verschillende modellen, kunt u bij ons ook terecht voor een houten overkapping in Hoogeveen op maat. U kunt dan zelf uw eigen schets maken en samen gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn. In onze houthandel hebben we een grote voorraad tuinhout, waar u uw eigen houten overkapping mee kunt samenstellen, maar het is tevens mogelijk een prefab bouwpakket te bestellen. De montage was nog nooit zo eenvoudig.

Een overkapping met plat dak

Bij het plaatsen van een terrasoverkapping of tuinoverkapping wordt vaak gekozen voor een plat dak. Het voordeel van een plat dak is het eigentijdse karakter en daarnaast is het vrij eenvoudig zelf te monteren. U kunt daarnaast kiezen voor één of meerdere wanden. Daarmee creëert u nog meer privacy en wordt het een heerlijk beschut plekje. Kies bijvoorbeeld voor glazen wanden of maak de achterwand dicht met hout. Een overkapping met plat dak kunt u maken van bijvoorbeeld Vurenhout of Douglashout. Door het hout te impregneren, kunt u nog langer van uw houten overkapping genieten.

Een houten overkapping met plat dak in Hoogeveen zorgt voor een moderne en strakke sfeer in uw tuin

Kapschuur

Een kapschuur zorgt voor een landelijke sfeer in je tuin. De asymmetrische dakconstructie geeft u het gevoel ver weg te zijn van uw drukke leven en maakt dat u kunt genieten en relaxen. Het grote voordeel van een kapschuur, is dat u zelf de indeling kunt bepalen. Wilt u wel of geen bergruimte? Wilt u de houten overkapping open of gesloten? En daarnaast kunt u de overkapping in verschillende houtsoorten plaatsen.

Een kapschuur model overkapping zorgt voor een landelijk karakter

Houten overkapping met zadeldak

Een houten overkapping in Hoogeveen kunt u ook laten plaatsen met een zadeldak. Waar het dak bij een kapschuur een ongelijke dak symmetrie heeft, is dit anders bij een traditioneel zadeldak. Met een houten overkapping met zadeldak kunt u de daklijn van huis doortrekken in uw tuin. U creëert hiermee rust in uw tuin. Daarnaast kunt u zelf de indeling bepalen. Een houtenoverkapping zonder zijwanden of juist wel? Ook is het mogelijk een bergruimte aan uw houten overkapping te plaatsen voor bijvoorbeeld het opbergen van uw tuingereedschap.

Met een houten overkapping met zadeldak trekt u de dakconstructie van uw woning door naar uw tuin

Houten overkapping aan huis

Door een houten overkapping te plaatsen aan uw woning, verlengt u uw woonkamer met het buitenleven. Er wordt een beschut plekje gecreëerd om van de buitenlucht te genieten. Door dichte glaswanden te plaatsen wordt een soort eigen serre aan huis gemaakt en kunt u dus vier seizoenen lang van uw tuin genieten. Wilt u aan uw woning in Hoogeveen een houten overkapping plaatsen? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt op die manier een houten overkapping maken in uw eigen stijl.

Verleng uw woonkamer met een houten overkapping in Hoogeveen aan uw woning

Een houten overkapping in Hoogeveen op maat gemaakt

Wilt u een houten overkapping in Hoogeveen plaatsen en heeft u al helemaal in uw hoofd hoe deze eruit moet komen te zien? Of heeft u al verschillende brochures doorgebladerd, maar helaas niet het model van uw dromen kunnen vinden? Dan kunt u bij ons terecht voor een houten overkapping op maat. Samen maken we een goede schets inclusief afmetingen en gaan we het hout voor u op maat laten maken. Zo kunt u direct aan de slag met uw eigen houten overkapping op maat in Hoogeveen.

Een houten overkapping plaatsen in Hoogeveen

Met een overkapping van hout in uw tuin kunt u het hele jaar door genieten van het fijne uitzicht, de vogels en al het andere leven in uw tuin. Met de overkapping beschermt u uzelf tegen de felle zon en kunt u bij slecht weer toch heerlijk buiten zitten. Een houten overkapping plaatsen in Hoogeveen biedt dan ook veel voordeel. Uiteraard kunt u prima zelf aan de slag gaan met het plaatsen van de overkapping.

 • Stap 1: Plaats de palen en draagbalken
  Let er bij het plaatsen van de palen op dat u deze ongeveer 70 cm diep in de grond dient te plaatsen. Vul de gaten hierna aan met snelcement. U kunt er ook voor kiezen ze in een betonvoet te plaatsen voor extra stevigheid. Na het plaatsen van de 4 hoekpalen, kunt u deze verbinden met de draagbalken.
 • Stap 2: Dwarsbalken plaatsen
  Nu de draagbalken gemonteerd zijn, kunnen de dwarsbalken geplaatst worden. Laat maximaal 40 cm tussen de balken voor voldoende stevigheid. U kunt de balken wat laten uitsteken voor een fraai aangezicht. De zijkanten kunnen afgetimmerd worden met boeiboorden.
 • Stap 3: Zijwanden plaatsen
 • Nu de balken geplaatst zijn, kunt u de zijwanden dicht maken. Wilt u een open houten overkapping in Hoogeveen? Dan kunt u deze stap uiteraard overslaan. Bij een zijwand van een houten overkapping worden er ongeveer 12 planken boven elkaar gemonteerd. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoogte van de overkapping.
 • Stap 4: Dak dicht maken
  Met het dakbeschot maakt u eenvoudig een dak op de overkapping. Uiteraard is het afhankelijk van het soort dak, hoe dit in zijn werk gaat. In de montage handleiding kunt u vaak meer lezen over de montage van het dak.

Houten overkapping laten plaatsen in Hoogeveen

Uiteraard kunt u ervoor kiezen zelf uw houten overkapping te plaatsen. Bent u niet zo handig of ontbreekt het u aan tijd, dan kunt u er ook voor kiezen de houten overkapping te laten plaatsen in Hoogeveen. Wim Koster Tuinhout monteert houten overkappingen in Hoogeveen en omgeving. U bent er dan van verzekerd dat een professional de montage op zich neemt. Meer weten over het plaatsen van een houten overkapping in Hoogeveen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wanneer u een houten overkapping laat plaatsen in Hoogeveen door onze professionals, bent u verzekerd van kwaliteit

Meer informatie of advies

Op zoek naar een houten overkapping? Kom dan eens langs bij onze houthandel in Drenthe. Bij ons vindt u onder andere houten overkappingen, maar kunt u ook terecht voor houten schuttingen, andere houtbouw projecten en houten tuinmeubilair. Neem gerust een kijkje in onze brochures of laat u adviseren door onze medewerkers. Met meer dan 100 jaar ervaring bent u bij ons aan het juiste adres voor een houten overkapping in Hoogeveen.

Houten overkapping in Hoogeveen plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten houten overkappingen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op