Houten overkapping plaatsen in Meppel

Heerlijk genieten op uw eigen terras in Meppel? Kies dan voor een houten overkapping. Met een houten overkapping in Meppel, kunt u nog langer genieten van het buitenleven. U zit immers heerlijk beschut en kunt bij een klein zomers regenbuitje gewoon blijven zitten. Daarnaast creëert u door het laten plaatsen van een houten overkapping een schaduwrijke plek, waar u ondanks de felle zon toch heerlijk geniet. Meer weten over een houten overkapping plaatsen in Meppel? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Met een houten overkapping in Meppel geniet u heerlijk beschut op uw terras in de tuin

Houten overkapping in Meppel plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten houten overkappingen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op

Heerlijk buiten onder de houten overkapping in Meppel

Met een houten overkapping in Meppel kunt u heerlijk buiten zitten in uw tuin. Niet alleen creëert u met deze overkapping een schaduwrijke plek voor u en uw gasten, ook biedt een houten overkapping bescherming tegen de regen. U hoeft uw tuinmeubilair immers niet steeds naar binnen te plaatsen, maar kunt het prima laten staan onder de overkapping. Er zijn verschillende manieren om een houten overkapping te plaatsen in Meppel. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een achterwand en zijwanden te plaatsen. Hierdoor zit u heerlijk beschut, ook op een winderige dag. Uiteraard is het ook mogelijk een prieel te laten plaatsen. Met het open karakter kunt u heerlijk ver uw tuin inkijken en genieten van de natuur.

De voordelen van een overkapping

 • Heerlijk genieten op een beschut terras
 • Veel verschillende mogelijkheden
 • Geen last van de felle zon
 • Tuinmeubilair staat droog en beschut
 • Ook buiten zitten tijdens de frisse zomerbui
 • Nog langer genieten van het buitenleven
 • Meer privacy
 • U kunt uw houten overkapping uitstekend zelf plaatsen in Meppel
te plaatsen en daarmee als het ware uw woonkamer te verlengen. U kunt dan het hele jaar door genieten van het buitenleven. Maar ook als u uw terras elders in de tuin wilt creëren, kunt u vele kanten op. Zo kunt u een houten overkapping met plat dak laten plaatsen. Het grote voordeel hiervan is dat deze past in elke tuin en de montage ervan vrij eenvoudig is. Bent u op zoek naar wat extra opbergruimte in uw overkapping? Dan biedt de nok van een zadeldak veel mogelijkheden. Daarnaast is een kapschuur model een optie. Deze houten overkapping past perfect thuis in een landelijke tuin en biedt voldoende ruimte voor uw tuinmeubilair. Al deze overkappingen zijn als bouwpakket verkrijgbaar
Een houten overkapping plaatsen in de tuin biedt veel voordelen

Veel mogelijkheden

Wanneer u een houten overkapping in Meppel gaat plaatsen, heeft u keuze uit veel verschillende mogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen de overkapping aan uw woningin onze houthandel, maar met tuinhout kunt u ook prima uw eigen ontwerp bouwen.

Een houten overkapping met plat dak

Het grote voordeel van een houten overkapping met plat dak, is de eenvoudige montage. Een houten overkapping plaatsen in Meppel was nog nooit zo makkelijk. Daarnaast zorgt het plat dak voor een moderne, eigentijdse uitstraling. Een overkapping met plat dak kunt u maken met verschillende soorten hout. Kiest u voor het warme Douglas, gaat u voor het hoge kwalitatieve hardhout of heeft Vurenhout uw voorkeur? De mogelijkheden zijn eindeloos en voor u het weet heeft u een heerlijk beschutte plek in uw tuin.

Een houten overkapping in Meppel met plat dak zorgt voor een eigentijdse uitstraling

Het kapschuur-model

Heeft u een landelijke tuin of wilt u juist een meer landelijk karakter creëren in uw tuin? Dan is een houten overkapping met het asymmetrische dak van de kapschuur, een geweldige optie. U kunt de indeling van de kapschuur helemaal zelf bepalen. Wilt u een open overkapping of juist gesloten met een achterwand en zijwanden? Wenst u extra bergruimte of is dat niet de bedoeling? Ook deze houten overkapping in Meppel kan gemaakt worden van verschillende soorten hout.

Met een houten overkapping kapschuur-model haal je een landelijke sfeer naar je tuin

Een overkapping met zadeldak

Een populair model is de overkapping met zadeldak. Vaak wordt deze in combinatie met een houten schuur geplaatst. De nok van het zadeldak wordt dan in gebruik genomen als extra opslagruimte. Via een trap in de schuur is deze eenvoudig te bereiken. Gaat u een houten overkapping in Meppel plaatsen met een zadeldak? Dan kunt u de daklijn van uw woning eenvoudig doortrekken in uw tuin. Hiermee wordt rust in uw tuin gecreëerd. Ook is het mogelijk zijwanden te plaatsen, zodat u op een winderige dag ook heerlijk beschut zit.

Houten overkapping plaatsen in Meppel? Ga voor een zadeldak en creëer rust in uw tuin

Een houten overkapping in Meppel aan huis

Een andere optie die u heeft wanneer u een houten overkapping gaat plaatsen in Meppel, is de overkapping aan huis. Met een houten overkapping die aan uw woning vastzit, wordt uw woonkamer verlengd en geniet u nog vaker van het buitenleven. Met openslaande tuindeuren stapt u op het beschutte terras en met een kopje koffie in de hand geniet u van de opkomende zon. Heerlijk! Door glaswanden te plaatsen, wordt er een soort serre gecreëerd en kunt u zelfs vier seizoenen lang genieten van uw tuin.

Maak van uw overkapping een verlengde van uw woonkamer door deze aan uw woning te plaatsen

Een houten overkapping op maat in Meppel

Naast de standaardmaten houten overkappingen, kunnen wij u tevens helpen met een houten overkapping in Meppel op maat. Misschien heeft u al wat in uw hoofd of wilt u een combinatie van meerdere modellen. Kom dan gerust bij ons langs en samen maken we een goede schets, inclusief afmetingen en gaan we het hout voor u op maat bestellen. U kunt direct aan de slag met het plaatsen van uw overkapping in Meppel.

Houten overkapping plaatsen in Meppel

Een houten overkapping plaatsen in Meppel heeft veel voordelen. U kunt immers het hele jaar door genieten van uw tuin. U beschermt zich tegen de felle zon in de warme zomermaanden en kunt bij slecht weer toch lekker buiten zitten. Het plaatsen van de houten overkapping kunt u prima zelf. Met onderstaand stappenplan wordt u al een eind op weg geholpen.

 • Stap 1: De palen en draagbalken plaatsen
  De palen dienen ongeveer 70 cm diep in de grond geplaatst te worden. De gaten kunnen aangevuld worden met snelcement voor extra stevigheid. U kunt de palen ook in een betonvoet plaatsen voor meer stevigheid. Wanneer de 4 hoekpalen geplaatst zijn, kunt u deze met de draagbalken verbinden.
 • Stap 2: De dwarsbalken plaatsen
  Na het monteren van de draagbalken, kunnen de dwarsbalken geplaatst worden. Voor voldoende stevigheid dient u maximaal 40 cm tussen de balken te houden. U kunt de balken iets laten uitsteken voor een fraai aangezicht en de zijkanten kunnen afgetimmerd worden met boeiboorden.
 • Stap 3: De zijwanden plaatsen
  Na het plaatsen van de balken, kunnen de zijwanden dicht gemaakt worden. Wilt u een open houten overkapping in Meppel plaatsen? Sla dan deze stap over. Bij een zijwand van een houten overkapping worden er ongeveer 12 planken boven elkaar gemonteerd., maar dit is uiteraard afhankelijk van de hoogte.
 • Stap 4: Het dicht maken van de dak
  Met het dakbeschot maakt u eenvoudig een dak op de overkapping. Hoe dit in zijn werk gaat, is uiteraard afhankelijk van het soort dak. U leest hierover meer in de montage handleiding.

Uw houten overkapping laten plaatsen in Meppel

Bent u niet zo handig, ontbreekt het u aan tijd of wilt u het plaatsen van houten overkapping in Meppel graag overlaten aan professionals? Dan staan de monteurs van Wim Koster Tuinhout voor u klaar. Wij leveren, plaatsen en monteren ook in Meppel. U kunt het plaatsen van uw houten overkapping in Meppel dan ook met een gerust hart aan ons overlaten. Meer weten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

U kunt uw houten overkapping in Meppel ook laten plaatsen door de professionals van Wim Koster Tuinhout

Meer informatie of advies nodig?

Op zoek naar een houten overkapping in Meppel? Kom dan langs bij onze houthandel in Drenthe. Naast houten overkappingen en tuinhout, vindt u bij ons ook houten schuttingen, houten tuinmeubilair en andere houtbouw projecten, zoals tuinhuisjes, houten schuren en carports. Laat u inspireren en adviseren door onze medewerkers.

Houten overkapping in Meppel plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten houten overkappingen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op