Houten schutting plaatsen in Beilen

Privacy en beschutting vinden we allemaal erg belangrijk. U wilt heerlijk kunnen genieten in uw tuin zonder dat voorbijgangers of buren meegluren. Met een houten schutting is uw privacy gewaarborgd. Wilt u een houten schutting plaatsen in Beilen? Kom dan eens langs bij Wim Koster Tuinhout. Bij ons kunt u terecht voor verschillende modellen tuinschermen en schuttingen. Daarnaast kunnen wij uw houten schutting plaatsen in Beilen. Neem contact op voor meer informatie of neem een kijkje bij onze houthandel.

Met een houten schutting in Beilen creëert u privacy en beschutting

Houten schutting in Beilen plaatsen?

U vindt verschillende soorten houten schuttingen, tuinschermen en hout beton schuttingen bij Wim Koster Tuinhout.
Neem contact met ons op

Meer privacy met een houten schutting

Wilt u ook direct kunnen profiteren van meer privacy na het plaatsen van een erfafscheiding? Anders dan een groene haag, biedt een houten schutting direct geen doorkijk meer en is uw privacy direct gewaarborgd. Daarnaast kunt u met een houten schutting uw tuin helemaal afsluiten. Door er een poort in te plaatsen, heeft u toch de mogelijkheid om de tuin te verlaten. Een houten schutting in Beilen betekent daarnaast dat u niet meer hoeft te snoeien en dat scheelt u weer tijd. Het hout zorgt voor een natuurlijke omheining, maar ziet u liever wat meer groen in uw erfafscheiding? Dan is een klimop of andere klimplant zo geplant. Ook kunt u de schutting verfraaien met bijvoorbeeld hangbakken voor planten of andere muurdecoraties.

Verschillende schuttingen

Wanneer u een houten schutting wilt plaatsen in Beilen, gaat u zich uiteraard eerst oriënteren. Zo komt u er waarschijnlijk achter dat er veel verschillende geschikte houtsoorten zijn. Met het tuinhout dat u bij ons koopt, kunt u zelf een schutting samenstellen, maar er zijn ook kant-en-klare tuinschermen te koop. Daarnaast kunt u kiezen voor een volledige houten schutting of een hout beton schutting. Met een hout beton schutting zijn de palen en de onderplaat van beton. Het voordeel hiervan is dat deze niet wegrotten en dus langer meegaan. Bij ons kunt u terecht voor onder ander een Grenen, Vuren of Hardhouten schutting of een schutting van Douglas hout. Kunt u wel wat advies gebruiken bij de keuze van het houtsoort? Neem dan contact op met onze houthandel in Hoogeveen. Dankzij onze ruime ervaring kunnen wij u uitstekend adviseren.

Een Grenen schutting plaatsen

Grenen is erg populair als houtsoort voor de schutting. De prijs is dan ook erg gunstig. Doordat de planken van ze houtsoort machinaal geproduceerd kan worden, kunnen de productiekosten laag gehouden worden. Daarnaast heeft het lichte Grenen een mooie grove tekening in het hout. Het hout wordt geïmpregneerd, zodat de levensduur verlengd wordt en de houten schutting in Beilen zeker 10 jaar meegaat.

Met een Grenen houten schutting in Beilen zorgt u voor een natuurlijke erfafscheiding

Vurenhout

Ook het Vuren is een lichtgekleurde houtsoort. De tekening is alleen net even wat fraaier. Grenen en Vuren wordt vaak met elkaar in verband gebracht, maar het Vurenhout heeft wat minder grove nerven en kwasten en de prijs van Vuren ligt wat hoger. Net als Grenen wordt Vuren geïmpregneerd om de levensduur van het hout te verlengen.

Vuren is zeer geschikt om een fraaie houten schutting in Beilen mee te maken

Douglashout

Douglashout is een houtsoort die we vaak terugzien als houten schutting in Beilen. Dat komt door de mooie warme kleur van dit hout. Onbehandeld gaat dit hout zeker 15 jaar mee. Helaas vergrijst het Douglas hout in de jaren door weersinvloeden en kunnen de schuttingplanken wat gaan kromtrekken. Het hout blijft zijn hoge kwaliteit wel behouden.

Mooi duurzaam warm Douglashout maakt van uw houten schutting in Beilen een plaatje

Een schutting van hardhout

Wilt u een houten schutting plaatsen in Beilen waar u nog jarenlang plezier aan kunt beleven? Dan is een hardhouten schutting een uitstekend idee. De prijs van hardhout ligt wat hoger. Dat komt vanwege het duurzame karakter van dit hout. Onbehandeld is de levensduur van hardhout wel 25 jaar. U haalt dan ook hoge kwaliteit naar uw tuin. Net als het Douglas hout heeft dit hout een warme uitstraling. De mooie warme kleuren brengen volop sfeer aan uw tuin.

Met hardhout krijgt u een kwalitatieve houten schutting in Beilen

Een houten schutting op maat plaatsen in Beilen

In onze houthandel in Drenthe kunt u terecht voor mooie houten standaard tuinschermen. Natuurlijk zijn niet alle tuinen voorzien van standaardafmetingen en dient een houten schutting dan ook wel eens op maat gemaakt te worden. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij zagen de schutting op maat voor u. Wilt u uw houten schutting laten plaatsen in Beilen? Ook dan helpen we u graag. Uw houten schutting wordt bij u thuis geleverd en gemonteerd in Beilen.

Uw houten schutting plaatsen in Beilen

U kunt uw houten schutting prima zelf plaatsen. Daarvoor hoeft u geen doorgewinterde klusjesman te zijn. Wel is het raadzaam om met twee personen hieraan te beginnen. Wij hebben voor u een handig stappenplan opgezet, zodat het plaatsen van de schutting een klein kunstje wordt.

  1. De eerste stap naar een nieuwe schutting betreft het materiaal. Heeft u alle materialen die u nodig heeft voor het plaatsen van de houten schutting? Naast de tuinschermen en de houten palen, heeft u ook bevestigingsmateriaal nodig. Weet u niet welke schroeven, bouten en andere materialen u nodig heeft? Laat u dan adviseren door één van onze medewerkers.
  2. Nu alle materialen binnen handbereik zijn, is het belangrijk eerst te bepalen waar de houten schutting komt te staan. Graaf voor de eerste hoekpaal een gat en meet met de tuinschermen uit waar de overige palen moeten komen te staan.
  3. De eerste paal kan geplaatst worden. Zorg dat deze voor minimaal 1/3 deel in de grond staat. Zo creëert u de beste stevigheid. Door de gaten rondom de paal bij te vullen met snelcement wordt nog meer stevigheid gecreëerd.
  4. Plaats nu de tweede paal op dezelfde wijze.
  5. Werk per schuttingdeel. U kunt nu dus het tuinscherm bevestigen tussen de palen. U ziet direct het resultaat.

Uw houten schutting laten plaatsen in Beilen

Wilt u uw houten schutting laten plaatsen? Dan doen onze ervaren professionals dat graag voor u. Wij leveren, monteren en plaatsen houten schuttingen binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen. Uw houten schutting kan vaak al binnen een dag geplaatst worden door onze ervaren vaklieden. Informeer naar de mogelijkheden.

Wilt u uw houten schutting laten plaatsen in Beilen, neem dan contact op met Wim Koster Tuinhout

Meer informatie

Bent u op zoek naar een houten schutting in Beilen? Neem dan gerust een kijkje bij onze houthandel. Naast houten schuttingen en verschillende soorten tuinhout, kunt u bij ons ook terecht voor houten overkappingen en houten tuinmeubilair. Daarnaast kunnen wij u van dienst zijn met houten carports, veranda’s en andere houtbouw projecten. Bespreek uw wensen gerust met onze medewerkers. Wij staan voor u klaar.

Houten schutting in Beilen plaatsen?

U vindt verschillende soorten houten schuttingen, tuinschermen en hout beton schuttingen bij Wim Koster Tuinhout.
Neem contact met ons op