Houten schutting plaatsen in Drenthe

Op zoek naar meer privacy en beschutting? Dan is een houten schutting wat voor u! Wilt u een houten schutting plaatsen in Drenthe? Dan bent u bij onze houthandel aan het juiste adres. Bij ons vindt u een ruim aanbod houten schuttingen, tuinschermen en tuinhout om uw eigen houten schutting op maat mee te maken. Wilt u een hout beton schutting of gaat u voor een eigen ontwerp met houten planken? Wij adviseren u graag. Met meer dan 100 jaar ervaring, kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. Kom langs in onze houthandel of neem contact met ons op voor meer informatie.

Met een houten schutting in Drenthe heeft u een mooie natuurlijke tuinafscheiding met veel privacy

Houten schutting in Drenthe plaatsen?

U vindt verschillende soorten houten schuttingen, tuinschermen en hout beton schuttingen bij Wim Koster Tuinhout.
Neem contact met ons op

Een schutting op maat in Drenthe voor meer privacy

De voordelen van een houten schutting zijn duidelijk. Ze brengen u meer privacy en u kunt uw tuin volledig afsluiten. Dat is uiteraard erg handig, zeker wanneer u jonge kinderen heeft of huisdieren. Deze kunnen met een houten schutting op maat niet zomaar weglopen. Een houten schutting plaatsen in Drenthe betekent daarnaast weinig onderhoud. Waar u bij een haag van coniferen of buxus regelmatig moet snoeien, is dit bij een houten schutting uiteraard niet nodig. Het hout zorgt daarnaast voor een natuurlijke uitstraling, maar wilt u toch wat meer groen aanbrengen in uw tuin? Dan kunt u ervoor kiezen een klimop of andere klimplant tegen de schutting aan te laten groeien. Ook plantenbakken of bloempotten zijn eenvoudig aan uw schutting te bevestigen.

Houten schuttingen in Drenthe

De schuttingen die u bij onze houthandel in Drenthe koopt, zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Zo kunt u kiezen voor het lichte, goedkopere Grenen hout. Het hout is geïmpregneerd, wat een beschermlaag biedt en waardoor het hout zeker 10 jaar mee gaat. Ook Vurenhout is erg geschikt voor een houten schutting bij u in Drenthe. Vuren is ook licht van kleur, maar heeft een andere tekening dan het Grenen en hierdoor een wat fraaiere uitstraling. Daarnaast vindt u bij ons tuinschermen van Douglas hout en hardhouten schuttingen. Ook hout beton schuttingen zijn erg populair. De onderplaat en de palen zijn dan van beton en dat zorgt ervoor dat de schutting nog langer meegaat. Heeft u advies nodig bij het plaatsen van uw houten schutting in Drenthe? Met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van tuinhout , kunnen wij u uitstekend adviseren en informeren.

Grenen schutting

De meest gekozen houten schutting is gemaakt van Grenen hout. Deze houtsoort is vrij licht van kleur en past in elke tuin. De grove tekening van het hout en de aanwezige noesten en kwasten zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Het Grenen is geïmpregneerd, wat betekent dat het een beschermlaag heeft gekregen waardoor het hout zeker tien jaar meegaat. Met een Grenen houten schutting in Drenthe kunt u dan ook jarenlang vooruit.

Met een geïmpregneerde Grenen houten schutting heeft u zeker 10 jaar een stabiele tuinafscheiding

Vuren houten schutting

Vurenhout wordt vaak in één adem genoemd met Grenen. Het hout lijkt dan ook vrij veel op elkaar, maar Vuren heeft een andere tekening met minder noesten en kwasten en is daardoor net even wat fraaier. Vuren planken zijn afkomstig van de Fijnspar en uit deze boom kunnen minder planken gehaald worden dan uit de Grove Den, waar het Grenen vandaan komt. Daardoor ligt de prijs van Vuren net even wat hoger.

Met minder noesten en kwasten en een minder grove tekening is een Vuren houten schutting in Drenthe een erg fraaie erfafscheiding

Douglas

Douglas hout wordt steeds vaker gebruikt voor een houten schutting. Dat komt door zijn mooie warme kleur en doordat het duurzame onbehandelde hout ongeveer 15 jaar meegaat. Toch zal ook Douglas hout vergrijzen door de weersinvloeden en kunnen de lange planken wat gaan kromtrekken. De hoge kwaliteit van het hout blijft echter wel bestaan. Ook een houten schutting in Drenthe plaatsen? Wij adviseren u graag.

Met het warme Douglas hout heeft u een fraaie houten schutting in Drenthe

Hardhouten schutting plaatsen

Wilt u een schutting plaatsen in Drenthe waar u nog heel lang van plezier van kunt hebben? Vindt u kwaliteit erg belangrijk? Dan is een hardhouten schutting de beste oplossing. Hardhout heeft onbehandeld een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 jaar. Ook heeft hardhout een mooie warme kleur en brengt het sfeer aan je tuin. Voor een hardhouten schutting in Drenthe betaalt u wat meer, maar haalt u wel hoogwaardige kwaliteit in uw tuin.

Een hoogwaardige kwalitatieve hardhouten schutting zorgt voor veel langdurig plezier

De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom is het ook mogelijk een houten schutting op maat te plaatsen in Drenthe. Niet elke tuin heeft standaardmaten en in verschillende tuinen zijn daarnaast ook nog eens vreemde hoekjes te vinden. Bij onze houthandel in Hoogeveen kunt u uw tuinhout, houten schuttingen of tuinschermen op maat laten zagen. Zo weet u zeker dat uw tuinscherm de juiste afmetingen heeft. Binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen kunnen wij uw bestelling ook leveren, plaatsen en monteren. Uiteraard kunt u onze houthandel ook bezoeken.

Zelf aan de slag met de schutting

Bent u een beetje handig? Dan kunt u prima zelf uw houten schutting plaatsen. Wel raden we aan om een paar extra handen in te schakelen, want met z’n tweeën een schutting plaatsen werkt toch net even wat makkelijker. Wilt u een houten schutting plaatsen in Drenthe? Volg dan onderstaande stappen, dan kunt u snel van de voordelen van uw schutting profiteren.

  1. De eerste stap heeft alles te maken met het materiaal. Heeft u de tuinschermen of het hout en de palen klaarliggen? Vergeet dan niet het bevestigingsmateriaal waarmee de tuinschermen aan de palen vastgemaakt kunnen worden. Wanneer u niet weet welk materiaal u hiervoor het beste kunt gebruiken, kunnen onze medewerkers u hier uitstekend in adviseren. Wij helpen u graag.
  2. Bepaal waar de schutting moet komen. Meet dit uit en span een lijn op de plaats waar de schutting moet komen te staan. Zo weet u zeker dat de schutting recht komt te staan.
  3. Maak met een grondboor gaten in de grond op de plaats waar de palen moeten komen. Vanuit de eerste paal kunt u met behulp van de tuinschermen de plaats voor de overige palen uitmeten.
  4. Plaats de eerste paal. Zet deze paal voor minimaal 1/3 in de grond. Zo komt de paal stevig te staan en krijgt wind minder kans. Vul het gat rondom de paal met snelcement voor nog meer stevigheid.
  5. Plaats vervolgens de tweede paal en bevestig het tuischerm of de houten planken ertussen. Werk per schuttingdeel voor het beste resultaat.

Houten schutting laten plaatsen in Drenthe

Er zijn verschillende redenen om ervoor te kiezen uw houten schutting te laten plaatsen. In Drenthe staan onze professionals dan voor u klaar binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen. Misschien bent u zelf niet zo handig, heeft u er geen tijd voor of wilt u deze klus juist graag aan de professional overlaten. Wij monteren houten schuttingen op deskundige wijze, zodat deze niet bij de eerste de beste windvlaag al om ligt. Naast houten schuttingen kunt u ook voor houten overkappingen terecht bij ons. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

U kunt uw houten schutting in Drenthe laten plaatsen door onze professionals

Contact en informatie Wim Koster Tuinhout

Op zoek naar een houten schutting in Drenthe? Kom dan gerust bij ons langs. Met meer dan 100 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vinden van het geschikte hout, het juiste model voor de mooiste en meest stabiele schutting. Naast tuinhout en houten schuttingen kunt u bij ons ook terecht voor andere soorten houtbouw, houten tuinmeubilair en speeltoestellen. Wilt u zo goed mogelijk en zo lang mogelijk van uw houten schutting in Drenthe kunnen genieten? Dan is het onderhoud ervan van groot belang. Vraag naar de benodigde verven en beitsen en zorg ervoor dat uw schutting mooi blijft.

Houten schutting in Drenthe plaatsen?

U vindt verschillende soorten houten schuttingen, tuinschermen en hout beton schuttingen bij Wim Koster Tuinhout.
Neem contact met ons op