Houten schutting plaatsen in Hardenberg

Bent u op zoek naar meer privacy en beschutting in uw achtertuin? Wilt u uw erf afscheiden op een natuurlijke en elegante wijze? Wilt u uw kinderen en huisdieren binnen uw tuin houden? Kijk dan eens voor een houten schutting in Hardenberg bij Wim Koster Tuinhout. Niet alleen vindt u bij ons diverse modellen tuinschermen of andere schuttingen, ook leveren, plaatsen en monteren wij de houten schutting in Hardenberg. Neem voor meer informatie over onze houten schuttingen contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Wilt u een houten schutting in Hardenberg plaatsen? Wim Koster Tuinhout staat voor u klaar

Houten schutting in Hardenberg plaatsen?

U vindt verschillende houten schuttingen, houten tuinschermen en hout beton schuttingen bij Wim Koster Tuinhout.
Neem contact met ons op

Een afgeschermde tuin dankzij de houten schutting

De voornaamste reden voor het plaatsen van een houten schutting in de achtertuin bij u in Hardenberg is toch wel de privacy die het u biedt. Met een schutting kunt u uw tuin volledig afsluiten. Zeker wanneer u jonge kinderen heeft of huisdieren, is dat erg praktisch. Ze kunnen de tuin niet zomaar uit en dat betekent dat u rustig achterover kunt zitten en genieten van het zonnetje, terwijl de kinderen of de hond heerlijk spelen. Daarnaast betekent een houten schutting weinig onderhoud. Waar u een groene haag regelmatig moet snoeien om hem niet te breed te laten worden, behoeft een houten schutting weinig onderhoud. De houten planken van vuren of grenen zijn geïmpregneerd en dat betekent dat een schilderbeurt niet nodig is. Ook het Douglashout of hardhouten planken hoeven niet geschilderd te worden. Een ander voordeel van een houten schutting is de natuurlijke uitstraling. Hout is een natuurlijk product en past perfect in de tuin. Wilt u liever wel wat groens tegen de schutting, dan kunt u er een klimplant tegenaan laten groeien of hang leuke bloembakken aan de schutting.

Houten schuttingen in Hardenberg

Wanneer u ervoor kiest een houten schutting te plaatsen in Hardenberg, wilt u zich uiteraard eerst even oriënteren. Welke modellen zijn er op de markt en welk hout is geschikt voor uw tuin? Met het tuinhout dat u bij ons koopt, kunt u zelf uw eigen houten schutting creëren, maar u kunt er ook voor kiezen om standaard houtschermen te gebruiken bij uw houten schutting in Hardenberg. Daarnaast is een hout beton schutting ook een optie. De palen en onderplaat zijn dan van beton. Hierdoor is de schutting steviger en kunnen de onderste delen niet wegrotten en dat verlengt de levensduur van de schutting. In onze houthandel in Hoogeveen hebben we verschillende schuttingen te koop van verschillende houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij kunnen u hierin altijd adviseren.

Grenen

Een houten schutting van Grenen hout is één van de meest verkochte houten schuttingen. Deze houtsoort is niet duur. De planken worden namelijk machinaal geproduceerd en de productiekosten kunnen op die manier laag gehouden worden. Grenen heeft en grove tekening in het hout en is daarnaast te herkennen aan zijn lichte kleur. Om het hout de verwachte levensduur van 10 jaar mee te geven, worden de Grenen planken geïmpregneerd. Dit beschermlaagje zorgt ervoor dat u zeker 10 jaar met uw houten schutting in Hardenberg vooruit kunt.

Met Grenen hout creëert u een natuurlijke houten schutting bij u in Hardenberg

Een houten schutting van Vurenhout

Ook Vuren is een lichte houtsoort. Het lijkt op het Grenen, maar de tekening van het hout is net even wat fraaier. De minder grove nerven en kwasten in het hout zorgen voor een wat meer fraaie uitstraling. De prijs van het Vuren ligt wel wat hoger, omdat er wat minder planken uit de boom gehaald kunnen worden dan bij het Grenen. Net als Grenenhout, worden ook de Vuren planken geïmpregneerd om de levensduur van uw houten schutting in Hardenberg te verlengen.

Met Vurenhout krijgt uw houten schutting in Hardenberg een fraaie uitstraling

Een schutting van Douglas hout

Steeds meer zien we een houten schutting in Hardenberg van het populaire Douglashout. De populariteit heeft dit hout te danken aan zijn warme uitstraling. Daarnaast gaat het hout onbehandeld zeker 15 jaar mee. Onbehandeld zal het Douglas echter relatief snel vergrijzen. U kunt er daarom ook voor kiezen om na het plaatsen van de houten schutting het Douglashout te behandelen met een speciale Douglas beits. Zo blijft de mooie warme kleur van het hout behouden.

Een mooie warmgekleurde Douglas is een populaire houtsoort voor houten schuttingen

Een hardhouten schutting

Hardhout is duurzaam en sterk. Daarnaast heeft het een mooie rood-bruine kleur wat zorgt voor een warme uitstraling. Helaas kan ook deze kleur na verloop van tijd gaan vergrijzen. Door de houten schutting te behandelen met een hardhoutolie, kan dit worden tegengegaan. Wilt u een houten schutting plaatsen in Hardenberg van het mooie hardhout, dan bent u verzekerd van een sterke kwalitatieve schutting met een levensduur van gemiddeld 25 jaar.

Hardhout is duurzaam en kent een lange levensduur, daarmee uitermate geschikt voor uw houten schutting in Hardenberg

Een houten schutting op maat in Hardenberg

De houten schuttingen die u koopt in de houthandel zijn vaak alleen te bestellen in standaardafmetingen. Uiteraard is niet elke tuin standaard en heeft niet elke tuin standaardafmetingen. Uw tuin kan bijvoorbeeld rare hoeken hebben. In onze houthandel in Drenthe, kunt u uw houten schutting op maat laten maken. Wij zagen de standaard tuinschermen voor u op maat, zodat u een houten schutting op maat heeft bij u in Hardenberg. Daarnaast kunt u met het tuinhout uit onze houthandel uiteraard ook de mooiste houten schuttingen creëren.

Zelf uw houten schutting plaatsen in Hardenberg

Bent u van plan om zelf uw houten schutting te plaatsen in Hardenberg? Dan doet u dat eenvoudig met de kant-en-klaren tuinschermen uit onze houthandel. Indien nodig zagen wij de tuinschermen voor u op maat, zodat u er direct mee aan de slag kunt. We raden u wel aan deze klus met minimaal twee personen te klaren. Met onderstaand stappenplan helpen we u alvast een beetje op weg.

  1. Zoek de benodigde materialen bij elkaar. Voor het plaatsen van een houten schutting, heeft u uiteraard meer nodig dan alleen de palen en de tuinschermen. U dient ook het bevestigingsmateriaal bij elkaar te hebben. Weet u niet welk materiaal u daarvoor het beste kunt gebruiken? Vraag dan om advies bij onze medewerkers. Zij kunnen u hierin uitstekend adviseren.
  2. Meet uit waar u uw houten schutting plaatsen wilt. Span een lijn op deze plek, zodat u de schutting recht kunt plaatsen op de juiste plek.
  3. Met een grondboor kunt u vervolgens de plaatsen uitzetten waar de palen dienen te komen. Nadat het gat voor de eerste hoekpaal is gemaakt, kunt u met behulp van de tuinschermen uitmeten waar de overige palen moeten komen.
  4. Nu kan de eerste hoekpaal geplaatst worden. Zorg ervoor dat deze voor minimaal 1/3 in de grond komt te staan, om een zo sterk mogelijke schutting te realiseren. De gaten rondom de palen, kunt u eventueel opvullen met snelcement om een nog betere stevigheid te creëren.
  5. Plaats de tweede paal op dezelfde wijze en werk per schuttingdeel. U kunt hierna dus het tuinscherm tussen de twee palen bevestigen. U ziet dan ook direct het resultaat.

Houten schutting laten plaatsen in Hardenberg

Wilt u uw houten schutting laten plaatsen in Hardenberg? Gewoon, omdat u daar zelf geen tijd voor heeft of misschien omdat u het graag aan de professional overlaat. Wat uw reden ook is voor het laten plaatsen van de schutting, wij helpen u er graag mee. Wij leveren, monteren en plaatsen houten schuttingen binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen en staan dus ook voor u in Hardenberg klaar. Uw houten schutting wordt dan geplaatst door ervaren vaklieden, die ervoor zorgen dat deze stevig overeind blijft bij een flinke windvlaag. Naast erfafscheidingen kunnen wij u tevens voorzien van mooie houten overkappingen en andere houtbouw in Hardenberg. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Laat u uw houten schutting plaatsen in Hardenberg door onze professionals, dan bent u verzekerd van een stervige, sterke schutting

Meer informatie over de houten schuttingen van Wim Koster Tuinhout

Wilt u een houten schutting plaatsen in Hardenberg? Kom dan eerst even langs bij Wim Koster Tuinhout. In onze houthandel vindt u niet alleen het geschikte tuinhout voor uw schutting, houten tuinschermen of ander tuinhout, maar kunnen wij u ook uitstekend adviseren ten aanzien van het onderhoud van uw houten schutting. Tevens kunt u bij ons terecht voor houten overkappingen, houten carports, houten bijgebouwen en houten tuinmeubilair. Meer weten? Neem contact met ons op of kom langs. Wij helpen u graag verder.

Houten schutting in Hardenberg plaatsen?

U vindt verschillende soorten houten schuttingen, houten tuinschermen en hout beton schuttingen bij Wim Koster Tuinhout.
Neem contact met ons op