Houten schutting plaatsen in Meppel

Wilt u een houten schutting plaatsen in Meppel? Kom dan eerst even langs onze houthandel. Wij hebben namelijk verschillende modellen houten schuttingen en hout beton schuttingen op voorraad en kunnen daarnaast vele andere modellen voor u bestellen, leveren en monteren in Meppel. Met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van tuinhout, kunnen wij u dan ook uitstekend adviseren plaatsen van houten schuttingen. Wilt u meer privacy en is uw huidige erfafscheiding aan vervanging toe? Neem dan contact met ons op of kom voor een houten schutting in Meppel langs.

Op zoek naar een houten schutting in Meppel? Wim Koster Tuinhout heeft veel modellen te koop

Houten schutting in Meppel plaatsen?

U vindt verschillende soorten houten schuttingen, tuinschermen en hout beton schuttingen bij Wim Koster Tuinhout.
Neem contact met ons op

Meer privacy dankzij de houten schutting

Een houten schutting plaatsen in Meppel is zeker een goed idee wanneer u op zoek bent naar meer privacy. Houten schuttingen zijn namelijk een populaire erfafscheiding met als grote voordeel dat het u direct meer privacy biedt. Waar een haag eerst moet aangroeien, is er bij een schutting na plaatsing direct geen doorkijk meer mogelijk. Daarnaast heeft een haag van coniferen, buxus, beukenhaag of andere haagplanten, veel onderhoud nodig. U dient deze te snoeien, bemesten en in droge tijden water te geven. Het onderhoud van een houten schutting in Meppel, is daarentegen minimaal. Het hout is een natuurproduct en heeft dus net als een groene haag een natuurlijke uitstraling. Mist u toch het groen? Dan kunt u een klimop of andere klimplant tegen de schutting aan laten groeien. Ook kunt u een gaaselement tussen twee tuinschermen in plaatsen waar u een klimplant tegenaan laat groeien.

Houten schuttingen in Meppel

U heeft de keuze uit verschillende soorten houten schuttingen in Meppel. U kunt kiezen voor een kant-en-klaar tuinscherm welke u tussen houten palen plaatst. Maar met het tuinhout in onze houthandel kunt u ook zelf een houten schutting maken. De planken kunt u eventueel door ons op maat laten zagen. Tegenwoordig zie je ook veel hout beton schuttingen. De palen en de onderplaat is dan van beton en daartussen worden houten tuinschermen geplaatst. Het beton maakt de schutting erg sterk en doordat het beton niet wegrot, heeft u nog langer plezier van uw houten schutting. Er zit ook een enorm verschil in het hout. Verschillende soorten hout zijn dan ook geschikt voor het plaatsen van een houten schutting in Meppel. Bij ons vindt u onder andere Grenen hout, Vuren hout, Douglas hout en hardhout. Elk hout heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Wij helpen u graag bij de zoektocht naar het juiste hout voor uw schutting en adviseren u hier graag in.

Grenen houten schutting plaatsen

De meest populaire houtsoort voor het plaatsen van een schutting is toch wel het lichte Grenen hout. Deze lichte houtsoort heeft een grove tekening en dat benadrukt de natuurlijke uitstraling van het hout. Ook de aanwezige noesten en kwasten zorgen voor een mooie natuurgetrouwe uitstraling. Het Grenen is geïmpregneerd. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat het hout langer meegaat en een Grenen houten schutting kent dan ook een levensduur van ongeveer 10 jaar.

Een Grenen houten schutting zorgt voor een natuurlijke uitstraling van uw tuin

Vuren

Vurenhout lijkt op Grenen, maar heeft een iets andere tekening. Met zijn minder grove nerven en minder kwasten is het een wat fraaiere houtsoort. Vuren is afkomstig van de fijnspar. Het hout wordt geïmpregneerd om de levensduur te verlengen. De prijs van het Vuren ligt wat hoger dan het Grenen. Er kunnen namelijk minder planken uit één boom gehaald worden en de productie hiervan gebeurt op minder grote schaal. Maar dat maakt uw houten schutting in Meppel dan wel extra speciaal.

Met zijn minder grove nerven maakt u een fraaie erfafscheiding van Vurenhout

Douglas houten schutting in Meppel

Steeds vaker zien we de houten schutting van Douglas hout. Ook in Meppel wordt er voor de houten schutting te plaatsen vaak voor deze houtsoort gekozen. Het hout is erg populair vanwege zijn warme kleur. Het is een duurzame houtsoort en gaat onbehandeld zeker zo’n 15 jaar mee. Het is echter wel mogelijk dat de kleur van het hout wat gaat vergrijzen door weersinvloeden en de planken kunnen gaan kromtrekken. Wilt u een houten schutting laten plaatsen in Meppel? Dan adviseren wij u graag.

Het duurzame warm gekleurde Douglas hout zorgt voor een stevige houten schutting

Hardhouten schutting laten plaatsen

Kiest u voor hardhout, dan kiest u voor kwaliteit. U kunt met hardhout dan ook extra lang genieten van uw houten schutting in Meppel. Hardhout kent namelijk een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Net als Douglas, is ook hardhout mooi warm van kleur en hoeft dit hout niet behandeld te worden. De kosten liggen wat hoger, maar dan bent u wel verzekerd van kwaliteit.

Het hardhout zorgt voor een kwalitatieve houten schutting in Meppel

Een houten schutting op maat in Meppel

De houten tuinschermen die u in onze houthandel in Hoogeveen koopt, zijn verkrijgbaar in standaardafmetingen. Uiteraard heeft niet elke tuin standaardafmetingen en er kunnen soms vreemde hoeken in een tuin zitten. Wanneer u een houten schutting op maat in Meppel wilt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zagen de planken voor u op maat, zodat u zelf de houten schutting kunt plaatsen. Wilt u uw houten schutting op maat laten plaatsen in Meppel? Dan kunnen wij u daarmee ook van dienst zijn. Wij leveren, plaatsen en monteren uw houten schutting op maat in Meppel. Uiteraard kunt u uw bestelling ook op komen halen.

Zelf uw houten schutting plaatsen in Meppel

Een houten schutting kunt u prima zelf plaatsen. Zeker de kant-en-klare tuinschermen bieden perspectief. Wel dient u deze klus met twee personen aan te pakken. Volg voor het beste resultaat onderstaand stappenplan en voor u het weet is uw houten schutting in Meppel een feit.

  1. Een goede degelijke erfafscheiding begint bij het materiaal. Zorg dat u voordat u aan de klus begint alle materialen voor handen hebt. Denk daarbij naast de houten palen en tuinschermen ook aan het bevestigingsmateriaal. Weet u niet welke schroeven, bouten en ander bevestigingsmateriaal u daarvoor nodig heeft? Laat u dan informeren door één van onze medewerkers.
  2. Bepaal vooraf waar de houten schutting dient te komen staan. Meet het exact uit en span een lijn. Zo bent u er zeker van dat de schutting mooi recht komt te staan.
  3. Maak met een grondboor vervolgens de gaten voor de houten palen. Plaats eerst de eerste paal en meet van daaruit waar de volgende paal moet komen. De palen dienen voor minimaal 1/3 in de grond te komen. Zo krijgt u een stabiele schutting en blijft deze ook bij wind overeind.
  4. Nadat u de eerste paal geplaatst heeft, kunt u het gat eromheen vullen met snelcement. Dat zorgt voor nog meer stevigheid.
  5. Na het plaatsen van de eerste twee palen. Kunt u het eerste schuttingdeel of tuinscherm ertussen plaatsen. Het is verstandig om per schuttingdeel te werken, u ziet dan ook direct resultaat.

Houten schutting laten plaatsen in Meppel

Wanneer u zelf niet zo handig bent of geen tijd hebt om een schutting te plaatsen in uw tuin in Meppel, kunnen wij dat voor u doen. Uw houten schutting wordt dan geplaatst door professionals en u bent ervan verzekerd dat deze niet bij de eerste windvlaag het loodje legt. Wilt u een houten schutting laten plaatsen in Meppel, dan helpen we u graag. Vaak al binnen één dag is uw houten schutting gereed. Naast erfafscheidingen kunnen wij u tevens helpen met het plaatsen van houten overkappingen in Meppel. Wij leveren, plaatsen en monteren binnen een straal van 30 km van Hoogeveen en staan voor u klaar. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wanneer u een houten schutting laat plaatsen in Meppel door onze professionals, bent u verzekerd van kwaliteit

Informatie en contact

Wim Koster Tuinhout is dé houthandel in Drenthe en helpt u graag met uw houten schutting of andere houtbouw in Meppel. Dankzij onze ervaring kunnen wij u uitstekend informeren op het gebied van tuinhout. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor houten tuinmeubilair, speeltoestellen en ook de benodigde verf- en beitsproducten voor het onderhoud van uw tuinhout zijn bij ons verkrijgbaar. Kom gerust langs om uw wensen met onze adviseurs te bespreken. Wij helpen u graag verder.

Houten schutting in Meppel plaatsen?

U vindt verschillende soorten houten schuttingen, tuinschermen en hout beton schuttingen bij Wim Koster Tuinhout.
Neem contact met ons op