Houten tuinhuis in Drenthe

Een houten tuinhuis is de ideale opslagplaats voor tuingereedschap, tuinmeubilair en zelfs fietsen. Maar een tuinhuis kunt u ook omtoveren tot heerlijke zitplaats in de tuin tijdens regenachtige dagen. Ook wanneer het koud is, kunt u heerlijk neerploffen in de loungebank en de tuinkachel aansteken. Ook een houten tuinhuis plaatsen in Drenthe? Kom dan even langs bij Wim Koster Tuinhout. Bij ons vindt u verschillende modellen tuinhuisjes en kunnen we daarnaast uw eigen ontwerp realiseren. U bent van harte welkom.

een houten tuinhuis in Drenthe zorgt ervoor dat u uw tuinspullen op kunt bergen en ook tijdens koudere dagen lekker in de tuin kunt zitten

Houten tuinhuis in Drenthe plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten tuinhuizen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op

Een tuinhuis: praktisch en mooi

Tuinhuizen zijn niet alleen erg praktisch, maar kunnen ook een echte eyecatcher vormen van uw tuin. Het is dan ook de ideale oplossing voor uw behoefte aan extra bergruimte en daarnaast kan het een heerlijke plek worden om te zitten. Ook kunt u ervoor kiezen uw tuinhuis in Drenthe te gebruiken als hobbyruimte, een plek waar u rustig fietsen kunt repareren, vogelhuisjes in elkaar kunt zetten of andere hobby’s kunt uitoefenen. Hoe u uw houten tuinhuis gaat inrichten is dan ook helemaal aan u. Wim Koster Tuinhout helpt u graag bij het leveren van materiaal en ook met het plaatsen van uw tuinhuis in Drenthe, zijn wij u graag van dienst.

De voordelen van een houten tuinhuis bij u in Drenthe

 • Een tuinhuisje biedt extra opbergruimte
 • Het is een heerlijke plek waar u lekker kunt ontspannen en genieten van uw tuin, ook op de minder mooie dagen
 • Een houten tuinhuis kan op maat gemaakt worden, zodat u optimaal gebruik maakt van de ruimte
 • Het houten tuinhuis kan de eyecatcher worden van uw tuin
 • Hout draagt bij aan een warme en natuurlijke uitstraling
 • U kunt langer genieten van het buitenleven
 • Een houten tuinhuis plaatsen in Drenthe kunt u zelf doen of overlaten aan professionals
Een houten tuinhuis plaatsen in de tuin biedt veel voordelen

De mogelijkheden van een houten tuinhuis in Drenthe

Of u nu een kleine tuin heeft of juist over een grote tuin in Drenthe beschikt, een houten tuinhuis plaatsen kan altijd. Voor een kleine tuin kan een houten tuinhuis extra ruimte bieden. Ruimte waar u in de winter uw tuinmeubelen op kunt bergen, uw fietsen kunt stallen en uw tuingereedschap kwijt kunt. Het biedt een praktische oplossing, dat tuinhuisje. Maar ook grote tuinen kunnen veel baat hebben bij een houten tuinhuis. Het breekt de ruimte, is een echte eyecatcher en kan helemaal aangepast worden naar uw stijl. Zo kunt u bijvoorbeeld een tuinhuis plaatsen in Drenthe met daaraan een houten overkapping. Zo kunt u heerlijk zitten onder de overkapping en uw spullen opbergen in het naastgelegen tuinhuisje.

Verschillende kleurcombinaties

De houten tuinhuizen bij onze houthandel in Hoogeveen, zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Douglas hout, maar Vuren is ook een mogelijkheid. En deze twee houtsoorten zijn onbehandeld, geïmpregneerd of gespoten verkrijgbaar. U kunt bijvoorbeeld de basis, deur en ramen in een bepaalde kleur spuiten, maar de wanden juist onbehandeld laten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat kleurcombinaties betreft is er veel mogelijk met de tuinhuizen in de Drenthe

Tuinhuis met aanbouw

Steeds vaker wordt er gekozen voor een houten tuinhuis in Drenthe met een aanbouw. De overkapping is een soort extra luifel, waardoor je bijna het hele jaar lekker buiten kunt zijn. Uiteraard kunnen de wanden voorzien worden van glazen schuifdeuren, zodat je heerlijk warm en beschut zit tijdens koude avonden, maar toch kunt genieten van je tuin. Zeker in een grote tuin is dit een uitstekende oplossing. Aan de ene kant van uw tuin creëert u een open terras, waar u heerlijk kunt vertoeven op warme zomeravonden, en aan de andere tuinzijde komt het warme houten tuinhuis met overkapping te staan. Daar kunt u lekker zitten op de koudere dagen.

Tuinhuis op maat plaatsen in Drenthe

Een houten tuinhuis plaatsen in Drenthe kan altijd en overal. Bij ons kunt u namelijk terecht voor een tuinhuis op maat. U kiest zelf het soort hout, de kleuren en uiteraard de afmetingen. Komt u er zelf niet helemaal uit, dan kunnen we samen in overleg kijken naar de mogelijkheden en wordt uw houten tuinhuis bij u in Drenthe op maat geplaatst. Naast de afmetingen, kunt u ook zelf kijken naar de plaatsing van de ramen, de deur en of u wel of niet een overkapping wilt plaatsen aan uw tuinhuis. Wij geven u graag advies en zorgen ervoor dat u uw houten tuinhuis op maat kunt plaatsen in Drenthe.

Zelf uw houten tuinhuis plaatsen

Heeft u uw houten tuinhuis uitgezocht en besteld bij onze houthandel in Drenthe? Dan wordt het pakket, volledig op maat gezaagd bij u thuis bezorgd (binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen). Uiteraard kunt u uw pakket voor uw houten tuinhuis ook ophalen.

 • Stap 1: De ondergrond als basis
  Zorg altijd voor een goede fundering en ondergrond, die waterpas is. Als uw tuinhuis een houten vloer heeft, kunt u hieronder het beste een fundering aanbrengen van tegels. De vloerbalken kunnen hierop steunen.
 • Stap 2: Sorteren
  Pak eerst alle onderdelen van uw bouwpakket uit en leg de elementen die bij één zijde horen bij elkaar. Zo kunt u straks lekker doorwerken en wordt de montage van uw houten tuinhuis een stuk eenvoudiger.
 • Stap 3: De onderste laag
  Begin met de onderste wandbalklaag uit te leggen en op te meten. Let hierbij goed op of de diagonalen exact gelijk zijn. Bevestig indien uw tuinhuis geen houten vloer heeft, de onderste balklaag zorgvuldig aan de tegels.
 • Stap 4: De wandbalken plaatsen
  Nu de onderste laag staat, kunt u hierop de wandbalken gaan plaatsen. Zorg ervoor dat deze goed aansluiten. Gebruik hiervoor een rubberen hamer. Controleer na een laag of vijf steeds of de constructie nog haaks is.
 • Stap 5: De deur en ramen plaatsen
  Na vijf wandlagen kunt u de deur met het kozijn in de deuropening laten zakken. De ramen volgen meestal na 10 planken. Plaats eerst nog wat planken naast de open ramen, zodat u de ramen hier later makkelijk in kunt schuiven. Ga na het plaatsen van de ramen nog enkele wandplanken door.
 • Stap 6: De gevel
  Als u bij alle wanden de juiste hoogte hebt bereikt, plaatst u de nokstukken van het tuinhuis op de voor- en achterwand. Hierna kunt u eenvoudig de dakbalken op de juiste plaats leggen.
 • Stap 7: Het dak aftimmeren
  U kunt nu het dak van het houten tuinhuis plaatsen. Met een tijdelijke plank voorkomt u het wegschuiven van het dak en wordt de montage wat eenvoudiger. U kunt de dakvoetlijst aan de onderkant van het dakbeschot vastschroeven en hier het dakleer omheen buigen.
 • Stap 8: Het tuinhuis afwerken
  Als het tuinhuis staat, kunt u de kozijnen vastschroeven. In de bijgeleverde montagehandleiding leest u meer over de montage.

Houten tuinhuis laten plaatsen in Drenthe

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen uw houten tuinhuis te laten plaatsen in Drenthe. De professionals van Wim Koster Tuinhout staan voor u klaar en helpen u graag binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen met het plaatsen van uw tuinhuis. U bent in dat geval verzekerd van een professionele, snelle en vakkundige montage. Wilt u meer weten over het laten plaatsen van een houten tuinhuis in Drenthe? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

U kunt uw houten tuinhuis laten plaatsen in Drenthe door de professionals van Wim Koster Tuinhout

Meer informatie of advies

Op zoek naar een houten tuinhuis in Drenthe? Kom dan gerust eens langs in onze houthandel. Naast tuinhuizen, kunt u bij ons terecht voor houten schuttingen, houten overkappingen en hebben wij veel verschillend tuinhout te koop voor de meest uiteenlopende projecten. Laat u adviseren door onze medewerkers. Met meer dan 100 jaar ervaring in deze branche, bent u bij ons in Drenthe zeker aan het juiste adres.

Houten tuinhuis in Drenthe plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten tuinhuizen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op