Houten tuinmeubilair in Drenthe

Wilt u heerlijk kunnen genieten van uw tuin in het prachtige Drentse land? Bent u op zoek naar mooie tuinmeubelen van natuurlijk materiaal? Dan is het houten tuinmeubilair van onze houthandel zeker wat voor u. Bij ons vindt u een ruim aanbod houten tuinmeubilair in Drenthe. Deze tuinmeubelen kunt u prima plaatsen op uw terras, maar ook onder de overkapping of in een prachtig buitenverblijf komen deze meubelen prima tot hun recht. Onze houthandel is gevestigd in Noordscheschut, Drenthe. Hier hebben we houten tuinmeubilair op voorraad, maar ook wanneer het niet aanwezig is, bestellen wij het graag voor u.

Op zoek naar houten tuinmeubilair in Drenthe? Bezoek eens de winkel van Wim Kostert tuinhout

Tuinmeubilair in Drenthe kopen?

Wim Koster Tuinhout in Drenthe heeft een uitgebreid assortiment houten tuinmeubilair. Kom langs en neem een kijkje in onze houthandel.
Neem contact met ons op

Waarom houten tuinmeubelen in de tuin

Hout is een natuurlijk product. Het heeft een klassieke uitstraling en wanneer het op de juiste manier behandeld wordt, is het uiterst duurzaam. Het mooie van tuinmeubilair van hout is dat u het na verkleuring of vergrijzing gewoon kunt schilderen in elke gewenste kleur. Het meubilair is dan dus nog niet direct afgeschreven. Een ander voordeel van houten tuinmeubelen, is dat deze eenvoudig gerepareerd kunnen worden. Met spijkers of houtlijm is uw houten tuinmeubilair in Drenthe zo weer goed voor gebruik.

De voordelen van houten tuinmeubilair

 • Natuurlijke en klassieke uitstraling
 • Hout straalt warmte en rust uit
 • Duurzaam, na de juiste behandeling
 • Verkleurde houten meubelen zijn goed te behandelen
 • Overschilderbaar
 • Makkelijk te repareren
 • Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen
 • Te koop in verschillende houtsoorten
Houten tuinmeubelen zijn te koop in veel verschillende uitvoeringen

Tuinmeubilair van hout in Drenthe

Het Drentse land is prachtig. Veel natuur en landelijke omgevingen vindt u in deze provincie. Met houten tuinmeubilair maakt u uw tuin één met de natuur. Met klassieke en natuurlijke tuinmeubelen van hout in Drenthe ziet uw tuin eruit als een juweeltje. Naast de geweldige uitstraling van het hout, is houten tuinmeubilair ook heel praktisch. Hout is hard en sterk en kan wel tegen een stootje. Dat is natuurlijk erg fijn wanneer er kinderen of huisdieren in de tuin rondlopen. Mocht er toch wat geknoeid worden of loopt het hout een beschadiging op, dan is het vaak makkelijk te herstellen. Met een likje verf of een houtolie is uw houten tuinmeubilair in Drenthe weer als nieuw.

Verschillende houtsoorten

De houten tuinmeubelen die u bij ons koopt in Drenthe, zijn gemaakt van verschillende houtsoorten. Zo vindt u bij ons picknicktafels of andere houten meubelen van Douglashout, maar ook Vurenhout is erg populair. Wilt u een duurzame tafel of stoelen van hout, dan is het houten tuinmeubilair van hardhout zeker wat voor u. Uiteraard zijn al onze tuinmeubelen van hout op de juiste manier behandeld, zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben.

Houten tuinmeubelen van Douglas hout

Douglas is een duurzame houtsoort. Het valt in duurzaamheidsklasse drie en is daarmee één van de duurzaamste houtsoorten in ons land. Houten tuinmeubilair van deze houtsoort kan dan ook onbehandeld geproduceerd worden. De mooie warme kleur van het hout komt dan het beste tot zijn recht. Uiteraard kan Douglas naar wens ook geïmpregneerd worden. Hiermee is het beter bestand tegen weersomstandigheden en kunt u uw houten tuinmeubilair in Drenthe ook gewoon prima buiten laten staan.

Douglas houten tuinmeubelen in Drenthe geven een mooie warme uitstraling

Vurenhouten tuinmeubelen

Het Vurenhout waarmee de houten tuinmeubelen vervaardigd worden is afkomstig uit Scandinavië. Door zijn langzame groeitijd heeft dit hout een fijne houtnerf. Vurenhout is mooi licht van kleur, maar kan na verloop van tijd wel vergrijzen. Doordat dit hout makkelijk te bewerken is, vindt u er de meest uiteenlopende houten tuinmeubelen van. Ook kunt u het hout goed overschilderen of behandelen met een beits om nog langer plezier te kunnen hebben van uw houten tuinmeubilair in Drenthe.

Vurenhout is makkelijk te bewerken en zorgt ervoor dat u jarenlang plezier van uw houten tuinmeubilair heeft

Hardhout

Hardhout is een duurzame en sterke houtsoort, welke terig te vinden is in duurzaamheidsklasse 1 en 2. De roodbruine kleur van hardhout geeft een warme uitstraling en past prima in elke tuin. Hardhouten meubelen zijn onbehandeld prima bestand tegen vocht en schimmels en gaan zelfs onbehandeld wel 25 jaar mee. Na verloop van tijd kunnen er wel verkleuringen optreden, maar deze zijn eenvoudig te behandelen met een houtolie.

Hardhouten tuinmeubelen gaan onbehandeld vele jaren mee

Voorbeelden van houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubilair vindt u bij ons in Drenthe in veel verschillende uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Dinnerset (tafel met stoelen)
 • Loungeset (lage tafel met banken)
 • Barset (hoge tafel met barstoelen)
 • Tuinset (tafel met bankjes)
 • Tuintafels
 • Tuinstoelen
 • Picknicktafels
 • Kinder picknicktafels
 • Tuinbanken (parkbank)
 • Boombanken
Douglas houten tuinmeubelen in Drenthe geven een mooie warme uitstraling

Het tuinmeubilair in Drenthe onderhouden

Wanneer u een mooie set tuinmeubelen van hout koopt bij ons in Drenthe, wilt u natuurlijk weten hoe u dit hout zo mooi mogelijk houdt. Voor het onderhoud van houten tuinmeubilair maken we onderscheid tussen nieuwe tuinmeubelen en oude verweerde meubelen.

Nieuwe tuinmeubelen reinigen

Nieuwe tuinmeubelen hebben een natuurlijke waslaag. Deze wilt u niet beschadigen. Maak uw nieuwe tuinmeubelen van hout dan ook schoon met een sopje van vloeibare zeep en een zachte borstel. U kunt dit het beste doen na een flinke regenbui. De poriën van het hout staan dan open. Spoel na de reinigingsbeurt het hout goed af met schoon water en laat de meubelen goed drogen. Maak nieuwe houten tuinmeubelen nooit schoon met een hogedrukreiniger. U beschadigt dan de natuurlijke waslaag van het hout. Nadat de meubelen goed droog zijn, kunt u deze inwrijven met een tuinmeubelolie. Na de inwerktijd van ongeveer 15 minuten droogt u het meubilair af met een droge doek en zijn uw houten tuinmeubelen weer als nieuw. Maakt u geruime tijd geen gebruik van uw tuinmeubilair, dan kunt u hier het beste een hoes overheen plaatsen om ze nog beter te beschermen.

Oude verweerde tuinmeubelen als nieuw

Na verloop van tijd gaan de houten tuinmeubelen vergrijzen. Ze verweren en het natuurlijke waslaagje verdwijnt. Dat is op zich niet erg, u kunt nog steeds gebruik maken van uw houten tuinmeubilair in Drenthe. Maar om ze weer een mooie uitstraling te geven, kunt u ze het beste gaan boenen met een harde borstel. Wacht ook nu tot het flink geregend heeft en het hout de poriën geopend heeft. Met een sopje van vloeibare zeep, zout of soda schrobt u vervolgens met een harde borstel de meubelen schoon. Laat dit even inwerken en spoel de meubelen af met schoon water. Nadat het houten tuinmeubilair goed droog is, kunt u het inwrijven met een tuinmeubelolie voor het beste resultaat. Uw verweerde tuinmeubelen zijn weer als nieuw.

Tuinmeubilair van hout kopen in Drenthe

Houten tuinmeubilair zorgt voor een mooie klassieke rustige uitstraling in de tuin. Deze houten tuinmeubelen horen dan ook thuis in elke tuin. Daarnaast misstaan deze meubelen ook niet op een balkon. Houten tuinmeubilair kopen in Drenthe doet u bij Wim Koster Tuinhout. Met een uitgebreid assortiment van picknicktafel tot tuinmeubel set, kunt u voor al uw houten tuinmeubelen bij ons terecht. Kom rustig langs om het aanbod te bekijken en kijk of er wat leuks voor u tussen zit. Wij bestellen het graag voor u. Naast houten tuinmeubilair, kunt u bij onze houthandel in Drenthe ook terecht voor ander tuinhout, houten schuttingen en houten overkappingen. Woont u in Drenthe in een straal van 30 km rondom onze houthandel in Hoogeveen? Dan bezorgen wij uw bestelling ook bij u thuis.

Tuinmeubilair in Drenthe kopen?

Wim Koster Tuinhout in Drenthe heeft een uitgebreid assortiment houten tuinmeubilair. Kom langs en neem een kijkje in onze houthandel.
Neem contact met ons op