Houten overkapping plaatsen in Drenthe

Bent u op zoek naar een schaduwrijke plek in uw tuin in Drenthe? Wilt u heerlijk kunnen genieten op uw terras en niet direct naar binnen hoeven te vluchten bij een zomerse regenbui? Wilt u uw tuinmeubilair gewoon buiten kunnen laten staan? Dan is een houten overkapping zeker geen slecht idee. Wanneer u een houten overkapping gaat plaatsen in Drenthe, creëert u een schaduwrijke plek en kunt u heerlijk beschut wat drinken op uw eigen terras.

Houten overkapping in Drenthe plaatsen? Wim Koster Tuinhout helpt u graag op weg

Houten overkapping in Drenthe plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten houten overkappingen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op

Lekker buiten zitten dankzij de houten overkapping

Met het Nederlandse klimaat, weet u nooit zeker of u het droog houdt. Zowel in de lente, zomer, herfst of winter kan het regenen, kan de zon volop schijnen en kan het extreem warm of koud worden. Hoe lekker is het dan dat u toch gewoon buiten kunt zijn. Genieten van een kopje koffie op uw eigen terras in de tuin. Met een houten overkapping in Drenthe kunt u namelijk het hele jaar door lekker buiten zitten. Daarnaast kunt u uw tuinmeubilair gewoon buiten laten staan. Het wordt immers beschermd door de overkapping tegen de weersinvloeden. U kunt een houten overkapping maken van tuinhout, zoals Vuren, Grenen, Douglas of Harhout. Daarbij kunt u gebruik maken van complete bouwpakketten, maar is het ook mogelijk om uw eigen creatie te plaatsen. Vraag naar de mogelijkheden bij onze houthandel in Hoogeveen.

De voordelen van een overkapping

 • U geniet van een beschut terras
 • Geen last van de felle zon
 • Tijdens een zomerse regenbui blijft u lekker zitten
 • De houten overkapping is een beschut plekje in de tuin
 • U kunt langer van het buitenleven genieten
 • Een houten overkapping plaatsen in Drenthe kunt u prima zelf, maar ook laten doen
 • De mogelijkheden van een overkapping zijn eindeloos
Een houten overkapping in Drenthe biedt veel voordelen

Verschillende soorten overkappingen

Wilt u een houten overkapping in Beilen of in een andere plaats in Drenthe? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt een houten prieel plaatsen midden in de tuin, waar u uw hele tuin kunt overzien, maar ook aan uw woning een houten overkapping plaatsen. Het voordeel hiervan is dat uw woonkamer als het ware verlengd wordt. U kunt ook een terrasoverkapping elders in de tuin plaatsen. Kiest u daarbij voor een modern plat dak of wilt u juist een landelijke sfeer creëren met een kapschuur model. Ook de houten overkappingen met een zadeldak zijn populair. Dankzij de extra opbergruimte die u vindt in de nok van de overkapping, kunt u nog meer spullen eenvoudig kwijt.

Een eigentijdse uitstraling met een plat dak

De meeste houten overkappingen worden geplaatst met een plat dak. Deze overkappingen passen dan ook in elke tuin en zorgen voor een moderne eigentijdse uitstraling. Daarnaast is een houten overkapping met plat dak eenvoudig zelf te plaatsen. De wanden kunt u eventueel dicht maken voor meer privacy en het houdt de wind tegen tijdens winderige dagen. Bij houten overkappingen plaatsen in Drenthe kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten. Het Douglas zorgt voor een warme uitstraling, net als hardhout, maar hardhout kent een langere levensduur. Uiteraard kunt u ook voor Vuren of Grenen hout gaan. Door geïmpregneerd hout te gebruiken, gaat het hout langer mee en is schilderen of beitsen niet nodig.

Het platte dak van de houten overkapping in Drenthe zorgt voor een moderne uitstraling

Een landelijke kapschuur

Een houten overkapping in kapschuur model heeft een asymmetrisch dak. Dit model werd vaak gebruikt bij boerderijen, zodat tractoren eenvoudig in de schuur geplaatst konden worden. De houten overkapping als kapschuur zien we nu dan ook vaak terug in landelijke tuinen. U kunt de indeling van deze overkapping zelf indelen naar uw wens. Zo kunt u een schuur plaatsen in een gedeelte, de wanden dichtmaken, maar ook een open model is mogelijk.

Met een kapschuur model haalt u een landelijke sfeer naar uw tuin

Een overkapping met zadeldak

Een andere optie voor uw houten overkapping in Drenthe, is de overkapping met zadeldak. Wanneer u deze overkapping plaatst, kunt u de daklijn van uw woning aanhouden. U creëert dan een rustig geheel. Het voordeel van dit model is dat u de nok van het dak kunt gebruiken als extra opbergruimte. De achterwand en de zijwanden kunnen dichtgetimmerd worden om meer privacy te creëren en wilt u ook in de winter heerlijk buiten kunnen zitten, dan is het ook mogelijk om met een glazen schuifwand de voorzijde van de overkapping af te schermen. In de winter kunt u dan heerlijk bij de kachel genieten van een kopje warme chocolademelk.

De nok van een houten overkapping met zadeldak kan gebruikt worden als extra opbergruimte

Een houten overkapping aan huis monteren

Het is ook mogelijk een houten overkapping aan huis te plaatsen. Zodra u de tuindeuren openslaat, komt u in uw tuinkamer terecht. Een verlengstuk van uw woonkamer dus eigenlijk. Door de wanden dicht te maken met mooie glaswanden en ook de voorzijde van glas te voorzien creëert u als het ware een serre waar u het hele jaar door lekker kunt zitten. Wilt u een houten overkapping plaatsen in Drenthe aan uw woning? Vraag dan naar de mogelijkheden bij onze houthandel .

Geniet het hele jaar van uw tuin met een houten overkapping aan huis

Op maat een overkapping maken

Heeft u iets in uw hoofd wat niet tussen de standaard maten zit? Dan kunt u met het tuinhout uit onze houthandel in Drenthe uiteraard ook zelf uw eigen houten overkapping bouwen. Deze houten overkapping op maat kan ook bij u thuis worden gemonteerd, mits u binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen woont. Uiteraard kunt u ook prima zelf de houten overkapping plaatsen in Drenthe. Kom dan ook gerust bij ons langs en samen maken we een schets en zagen we het hout op maat. Binnen korte tijd heeft u uw eigen houten overkapping op maat in de tuin staan.

Zelf een houten overkapping plaatsen in Drenthe

Door een houten overkapping bij u in de tuin in Drenthe te plaatsen, profiteert u van veel voordelen. Zo kunt u heerlijk beschut zitten op een plek die u veel privacy biedt. Daarnaast kunt u uw tuinmeubilair gewoon buiten laten staan. Het plaatsen van een houten overkapping kunt u prima zelf als u een beetje handig bent. Met onderstaand stappenplan moet het u vast lukken.

 • Stap 1: Plaatsen van de palen en draagbalken
  Plaats de palen ongeveer 70 cm diep in de grond en vul de gaten op met snelcement. Het is ook mogelijk de palen in een betonvoet te plaatsen voor extra stevigheid. Na het plaatsen van de hoekpalen kunt u deze verbinden met de draagbalken.
 • Stap 2: Plaatsen van de dwarsbalken
  Nadat u de draagbalken heeft gemonteerd, kunnen de dwarsbalken geplaatst worden. Om ervoor te zorgen dat er voldoende stevigheid is, dient u maximaal 40 cm tussen de balken te houden. Laat de balken iets uitsteken voor een mooi effect en timmer de zijkanten af met boeiboorden voor een fraai aangezicht.
 • Stap 3: Het plaatsen van de zijwanden
  Wanneer de balken geplaatst zijn, kunt u de zijwanden dicht maken. Een zijwand van een houten overkapping bevat ongeveer 12 planken die boven elkaar gemonteerd worden. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoogte van uw overkapping. Wilt u de wanden open laten en een open houten overkapping in Drenthe bouwen? Dan kunt u deze stap uiteraard overslaan.
 • Stap 4: Het dak dichtmaken
  Nu de palen staan, kunt u met het dakbeschot eenvoudig het dak op de overkapping monteren. Hoe dit gedaan dient te worden, is afhankelijk van het soort dak. U leest in de montagehandleiding hoe u dit het beste kunt doen. Of vraag om advies bij onze houthandel.

Houten overkapping in Drenthe laten plaatsen

Heeft u hulp nodig bij het plaatsen van een houten overkapping in Drenthe? Dan helpen wij u graag. Wij leveren, plaatsen en monteren uw houten overkapping binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen. Daarnaast kunnen wij u tevens helpen bij het plaatsen van een houten schutting in Drenthe. Ons team van professionals staat voor u klaar. Meer weten? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze houthandel.

Houten overkapping laten plaatsen in Drenthe? Vraag naar de mogelijkheden bij onze houthandel

Meer informatie of advies

Houten overkapping plaatsen in Drenthe? Kom dan eerst even langs in onze houthandel. Bij ons vindt u niet alleen een grote voorraad tuinhout, maar kunt u ook terecht voor kant-en-klare modellen overkappingen. Ook voor een houten schutting, tuinmeubilair, houten speeltoestellen en ander houtbouw bent u bij ons aan het juiste adres. Laat u inspireren en adviseren door onze medewerkers. Wij helpen u graag verder.

Houten overkapping in Drenthe plaatsen?

Bij Wim Koster Tuinhout vindt u verschillende soorten houten overkappingen en kunt u tevens uw eigen model samenstellen.
Neem contact met ons op