Houten tuinhuis in Meppel

Bent u op zoek naar een plek waar u uw tuinmeubelen, uw fietsen of uw tuingereedschap op kunt bergen? Of wilt u heerlijk binnen van buiten kunnen genieten? Dan is een tuinhuis wellicht een goede optie voor u. Met een tuinhuis in Meppel kunt u op regenachtige dagen heerlijk binnen zitten en toch van uw tuin genieten. Ook heeft u met een tuinhuis een droge opslagplaats voor uw spullen. Wilt u een houten tuinhuis in Meppel plaatsen? Kom dan eerst even langs bij Wim Koster Tuinhout en haal hier alles voor de bouw van uw tuinhuis. Wij heten u van harte welkom.

Met een houten tuinhuis in Meppel heeft u extra opbergruimte voor uw tuinspullen

Houten tuinhuis in Meppel plaatsen?

Wim Koster Tuinhout heeft verschillende modellen tuinhuizen voor u en met het tuinhout uit onze houthandel haalt u alles wat u nodig heeft in huis.
Neem contact met ons op

Extra bergruimte dankzij het tuinhuis

Een houten tuinhuis kan de blikvanger van uw tuin worden. U kunt kiezen voor een mooie opvallende verschijning in bijvoorbeeld wit hout, maar een tuinhuisje dat opgaat in de natuur dankzij zijn mooie houten planken is uiteraard ook erg mooi. Wanneer u een houten tuinhuis in Meppel gaat plaatsen, heeft u direct veel extra bergruimte erbij. U zou hier bijvoorbeeld uw tuingereedschap in kunnen zetten, maar u kunt de ruimte ook gebruiken als hobbyruimte. Het is zelfs mogelijk, wanneer u het tuinhuis goed isoleert, hier uw eigen beautysalon te starten. Waar u uw houten tuinhuis ook voor gaat gebruiken, kom eerst even langs onze houthandel in Drenthe. Hier vindt u verschillende voorbeelden van tuinhuizen en kunt u uw tuinhout bestellen.

Voordelen van een tuinhuis in Meppel

 • Extra opbergruimte dankzij het tuinhuis
 • Met het tuinhuis haalt u een echte blikvanger naar uw tuin
 • U kunt de ruimte inrichten hoe u dat wenst
 • Geniet in uw tuinhuis van uw tuin
 • Een houten tuinhuis plaatsen in Meppel kunt u zelf doen of laten doen
 • U kunt heerlijk genieten van het buitenleven in uw eigen tuinhuis
Het tuinhuis is een echte blikvanger in uw tuin

U kunt alle kanten op

Een houten tuinhuis plaatsen kan zowel in een grote of kleine tuin in Meppel een praktische oplossing zijn. Doordat u het tuinhuis op maat kunt maken, past dit huisje altijd. Het biedt u meer opbergruimte of kan dienen als hobbykamer. Waar in een kleine tuin het houten tuinhuis juist een praktische opbergruimte is, kan in een grote tuin het houten tuinhuis juist de ruimte in de tuin wat breken. Door het aan te passen aan uw eigen stijl, wordt het helemaal uw eigen unieke plek.

Tuinhuizen in verschillende kleurcombinaties

Een houten tuinhuis in Meppel kunt u bouwen met verschillende houtsoorten. Het Douglashout is een populaire houtsoort en heeft een mooie warme kleur. Onbehandeld heeft het Douglashout een levensduur van ongeveer 15 jaar. Uiteraard kunt u het hout prima behandelen of verven in de gewenste kleur. Hiermee wordt de levensduur verlengt en krijgt uw tuinhuis net even een andere uitstraling. Ook Vurenhout wordt vaak gebruikt voor het bouwen van een tuinhuis in Meppel. Dit hout is ook onbehandeld of geïmpregneerd verkrijgbaar, maar u kunt het ook in elke gewenste kleur gespoten bestellen.

Een overkapping aan uw tuinhuis

Wilt u een houten tuinhuis plaatsen in Meppel, maar wilt u ook in de openlucht buiten kunnen zitten? Dan kunt u ook kiezen voor een tuinhuis met aanbouw. U neemt heerlijk plaats onder het afdak, terwijl uw partner knutselt in het houten tuinhuis. En in de winter bergt u uw tuinmeubelen eenvoudig op in het tuinhuis. Heeft uw woning een grote tuin? Dan is dit zeker een aanrader!

U kunt er ook voor kiezen om aan uw tuinhuis een overkapping te plaatsen

Een houten tuinhuis in Meppel op maat gemaakt

Hoewel onze houtleveranciers meerdere modellen tuinhuizen aanbieden, kunt u ook een houten tuinhuis in Meppel op maat (laten) maken. Hiervoor kiest u zelf uw hout uit, maakt u een keuze tussen de verschillende kleurcombinaties en kiest u uw eigen afmetingen. Uiteraard is het mogelijk om in overleg naar een geschikt model tuinhuis te kijken. Samen bekijken we de mogelijkheden en kunnen wij het tuinhuis in Meppel eventueel bij u plaatsen. Misschien wilt u wel een houten overkapping in Meppel plaatsen aan uw tuinhuis of heeft u juist een kleine tuin waar het tuinhuis in moet passen. Wij geven u graag advies, zodat u een tuinhuis op maat kunt plaatsen bij u in Meppel.

Zelf een tuinhuis plaatsen

Wanneer u uw houten tuinhuis heeft uitgezocht bij Houthandel Wim Koster Tuinhout, wordt het pakket, volledig op maat gezaagd, bij u thuis bezorgd in Meppel. Uiteraard is het ook mogelijk om uw bestelling af te halen bij onze houthandel in Hoogeveen. Nu u uw bestelling in huis heeft kunt u aan de slag. Met behulp van onderstaand stappenplan moet de bouw van uw houten tuinhuis gegarandeerd een succes worden.

 • Stap 1: De basis
  Het houten tuinhuis dient geplaatst te worden op een stevige ondergrond als basis. Zorg daarom voor een goede fundering. Deze dient uiteraard waterpas te zijn. Heeft u een houten vloer gekozen voor uw tuinhuis? Plaats dan eerst een fundering van tegels. Hierop kunnen de vloerbalken steunen.
 • Stap 2: Sorteren
  Het bouwen van het houten tuinhuis gaat het makkelijkst wanneer u eerst alle onderdelen van het bouwpakket sorteert. Zo kunt u lekker doorwerken en hoeft u niet eerst alles op te zoeken.
 • Stap 3: De onderste laag
  Bij het monteren van het tuinhuis, begint u met het uitleggen en opmeten van de onderste wandbalklaag. Indien uw houten tuinhuis geen houten vloer heeft, kunt u de onderste balklaag zorgvuldig aan de tegels bevestigen.
 • Stap 4: De wandbalken
  Op de onderste laag kunt u de wandbalken gaan plaatsen. Zorg ervoor dat deze goed aansluiten en gebruik hiervoor een rubberen hamer. Controleer steeds na ongeveer vijf lagen of de constructie nog haaks is.
 • Stap 5: De ramen en de deur
  Na ongeveer vijf wandlagen is het tijd de deur met kozijn in de deuropening te laten zakken. De ramen volgen na ongeveer 10 lagen. Monteer eerst nog wat planken naast de openingen voor de ramen. Zo kunt u het kozijn er eenvoudig in laten zakken. Na het plaatsen van de ramen kunt u nog enkele wandlagen doorgaan, totdat u de gewenste hoogte heeft bereikt.
 • Stap 6: De gevel
  Wanneer de wanden de juiste hoogte hebben bereikt, plaatst u de nokstukken van het tuinhuis op de voor- en achterwand. De dakbalken kunt u hierna eenvoudig op de juiste plaats leggen.
 • Stap 7: Aftimmeren van het dak
  U kunt nu het dak van uw houten tuinhuis in Meppel plaatsen. Voorkom wegschuiven door een tijdelijke plank te plaatsen. De montage wordt zo een stuk eenvoudiger. De dakvoetlijst kunt u aan de onderkant van het dakbeschot vastschroeven en het dakleer kunt u vervolgens hieromheen buigen.
 • Stap 8: Afwerken
  Het tuinhuis staat. U kunt nu de kozijnen vastschroeven en het tuinhuis verder afwerken. In de bijgeleverde montagehandleiding leest u meer over de montage.

Houten tuinhuis in Meppel laten plaatsen

Beschikt u niet over de tijd om het houten tuinhuis in Meppel zelf te plaatsen? Of heeft u wellicht niet de benodigde vaardigheden voor deze klus? Wat uw reden ook is, wij helpen u graag. Wim Koster Tuinhout levert, plaatst en monteert tuinhuizen in een straal van 30 km rondom Hoogeveen. Ook bij u in Meppel helpen we u dus graag met het plaatsen van uw houten tuinhuis. Wilt u uw houten tuinhuis laten plaatsen, dan bent u verzekerd van een vakkundige, professionele en snelle service. Meer weten over het laten plaatsen van een houten tuinhuis in Meppel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Bij Wim Koster Tuinhout kunt u uw houten tuinhuis laten plaatsen in Meppel

Meer informatie of advies

Wim Koster Tuinhout is een houthandel in Drenthe waar u terecht kunt voor al uw houten bouwprojecten. Zo is dit het beginstation voor een houten tuinhuis in Meppel, maar ook wanneer u op zoek bent naar een houten schutting in Meppel kunt u bij ons terecht. U vindt bij ons naast houten schuttingen, ook houten overkappingen, houten tuinmeubilair en andere houtbouw. Ook verf, tuinhout en houtolie vindt u terug in onze houthandel. Laat u adviseren door onze medewerkers. Met meer dan 100 jaar ervaring bent u bij ons dan ook aan het juiste adres.

Houten tuinhuis in Meppel plaatsen?

Wim Koster Tuinhout heeft verschillende modellen tuinhuizen voor u en met het tuinhout uit onze houthandel haalt u alles wat u nodig heeft in huis.
Neem contact met ons op