Tuinhout in Drenthe

Bent u op zoek naar Tuinhout in Drenthe? Tuinhout om een mooi houten tuinhuis mee te maken, een schitterend terras mee te creëren of om een overkapping te bouwen? Dan kunt u terecht bij houthandel Wim Koster Tuinhout. Onze houthandel is gevestigd in Noordscheschut, Drenthe. Bij ons vindt u een ruim aanbod hout voor de tuin. Is het tuinhout niet aanwezig? Dan bestellen we het graag voor u.

Voor al uw tuinhout kan u terecht bij Wim Koster tuinhout in drenthe

Tuinhout in Drenthe kopen?

Wim Koster Tuinhout in Drenthe heeft een uitgebreid assortiment tuinhout waar u de mooiste houten creaties in uw tuin mee kunt maken
Neem contact met ons op

Wat is tuinhout

Onder tuinhout wordt al het hout dat buiten gebruikt kan worden verstaan. Tuinhout in Drenthe wordt bijvoorbeeld gebruikt om houten schuttingen van te maken, mooie pergola’s voor in de tuin en zandbakken of andere speeltoestellen voor de kinderen. Elke houtsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en kenmerken. Zo is de ene houtsoort juist wel geschikt als tuinhout en andere houtsoorten weer wat minder. Dit hout voor in de tuin wordt ingedeeld in vijf verschillende duurzaamheidsklassen. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van het hout, gerelateerd aan de levensduur bij contact met tuingrond en aarde.

  • Duurzaamheidsklasse 1 en 2 bevatten verschillende soorten hardhout. Dit hout gaat minstens 15 jaar mee, ook wanneer het in contact komt met schimmels die zich in de grond bevinden.
  • In duurzaamheidsklasse 3 vinden we tuinhout dat tussen 10 en 15 jaar bestand is tegen de buitenlucht en bij aanraking met tuinaarde. Douglashout, geïmpregneerd Grenen en Vuren vinden we onder andere in deze klasse. Met dit tuinhout kunt u in Drenthe de mooiste schuttingen en overkappingen maken.
  • Duurzaamheidsklasse 4 bevat hout voor de tuin dat 5 tot 10 jaar meegaat bij contact met de aarde. Met verven, beitsen en oliën kunt u de levensduur van dit tuinhout in Drenthe enorm sterk verbeteren. Onbehandeld Grenenhout en Vuren vallen in deze klasse.
  • Tuinhout uit duurzaamheidsklasse 5 gaat maximaal 5 jaar mee wanneer het in de grond staat. Deze houtsoorten zijn dan ook minder geschikt om schuttingen of plantenbakken mee te maken. U kunt dit tuinhout wel prima gebruiken bij plaatsen die niet in contact met grond komen. Populierenhout, Wilgenhout en Essenhout zijn enkele voorbeelden van houtsoorten die in deze klasse vallen.

Verschillende eigenschappen van tuinhout

  • Naden, knoesten en kwasten: Elke houtsoort heeft zijn eigen tekening in het hout.
  • Kleur: Tuinhout is verkrijgbaar in verschillende houtkleuren.
  • Kromtrekken: Onder weersinvloeden kan hout kromtrekken, de ene houtsoort heeft hier meer last van dan het andere
  • Uitzetten en krimpen: Onder invloed van vocht of droogte kan hout gaan uitzetten of inkrimpen
  • Bloeden: Met name hardhout kan last hebben van bloeden, het lekken van vloeistof uit het hout
Voor het tuinhout van uw tuinmeubelen kan u terecht bij Wim Koster tuinhout

Producten van Tuinhout

Met hout kunt u in Drenthe de mooiste creaties maken voor in de tuin. Houten schuttingen, houten overkappingen, speeltoestellen, vlonders en vele andere houten creaties. Hiervoor kunt u het tuinhout in Drenthe kopen. Wij hebben verschillende producten van tuinhout te koop in onze houthandel in Hoogeveen. Zo kunt u met tuinpalen de basis leggen voor een mooie schommel in de tuin of gebruik de tuinpaal om uw jonge boom mee te verankeren. Naast palen, vindt u bij ons ook planken en balken, waar u uw eigen een houten overkapping, tuinhuis of speeltoestel mee kunt bouwen. Nieuw terras aanleggen? Maak dan gebruik van de houten vlonderplanken. Ook deze vindt u in ons assortiment tuinhout in Drenthe. Onder tuinhout vallen daarnaast ook de houten tuinschermen en de rabatdelen waarmee u de mooiste erfafscheidingen maakt.

Verschillende soorten tuinhout in Drenthe verkrijgbaar

Onze houthandel biedt verschillende soorten tuinhout aan, zodat u de mooiste houten bouwwerken kunt maken in uw tuin in Drenthe. U kunt bij ons onder andere terecht voor het warme Douglashout, het Scandinavisch vuren, hoge kwaliteit hardhout en het populaire grenen. Elke houtsoort heeft zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Ook verschilt het hout in kwaliteit en levensduur.

Douglas hout

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor het warme Douglas hout. Dit hout valt in duurzaamheidsklasse 3 en is daarmee één van de duurzaamste houtsoorten in Europa. Het heeft een mooie warme lichtroodbruine kleur en is erg geschikt om een houten overkapping in Drenthe mee te maken. Het kan prima onbehandeld gebruikt worden, maar kan naar wens ook geïmpregneerd worden. Door de jaren heen zal het hout wel wat vergrijzen onder weersinvloeden en kunnen lange planken iets gaan kromtrekken. De hoge kwaliteit blijft echter bestaan. Met het Douglashout kunt u dan ook nog jaren vooruit.

Douglas is één van de meest duurzame soorten Tuinhout in Europa

Scandinavisch Vurenhout

Vuren is afkomstig van de fijnspar. Deze kent een langzame groeitijd en heeft daardoor een fijne houtnerf. Het Vuren heeft een sterke en gelijkmatige structuur en laat zich daarnaast makkelijk bewerken. Voor schuttingen raden we aan het hout te impregneren, zo heeft u langer plezier van uw erfafscheiding. Vurenhout is een goede basis voor uw constructiewerkzaamheden rondom huis. Van geschaafde vuren planken maakt u mooie bloembakken en ook voor tuinhuizen is dit een zeer geschikte houtsoort.

Vuren heeft een sterke structuur en is een makkelijk te bewerken tuinhout

Hardhout

In ons assortiment tuinhout in Drenthe vindt u ook vele hardhouten producten. Hardhout is erg duurzaam en sterk en valt in duurzaamheidsklasse 1 of 2. De roodbruine kleur geeft een mooie warme uitstraling aan uw tuin. Daarnaast is hardhout van nature bestand tegen vocht en aantasting door houtschimmels. Het hardhout gaat dan onbehandeld ook ongeveer 25 jaar mee. Onbehandeld hardhout zal na verloop van tijd wel vergrijzen (en eventueel vervuilen). Dit kunt u tegengegaan door het te behandelen met hardhoutolie. De kosten van hardhout liggen wat hoger, maar daar profiteert u dan ook weer jaren van.

Het mooie roodbruine hardhout is goed bestand tegen vocht en schimmels

Grenen

Grenen is een populaire houtsoort die veel gebruikt wordt voor houten schuttingen en tuintimmerhout. Dit tuinhout is dan ook een goede basis voor uw constructiewerkzaamheden om het huis. Wanneer het Grenen hout buiten gebruikt gaat worden, is het raadzaam voor geïmpregneerd Grenen te gaan. Door het tuinhout te impregneren wordt de duurzaamheid verbeterd en kunt u langer van uw hout genieten. Grenen tuinhout is daarnaast prima te bewerken. Schilderen en beitsen kan dan ook prima.

Grenen is een goede basis als tuinhout voor verschillende constructiewerkzaamheden rond huis

Aan de slag met tuinhout in Drenthe

Tuinhout is ideaal om zelf wat van te maken. De verschillende soorten houten planken, balken en palen lenen zich prima voor veel verschillende tuinprojecten. Het vormt de basis van elk project. Zo is het mogelijk om een houten terras aan te leggen van de houten vlonderplaten, maar kunt u met de houten planken ook hele mooie tuinmeubelen zelf maken. Het tuinhout in onze houthandel is ook zeer geschikt om een tuinhuis in Drenthe mee te maken. Liever een bouwpakket bestellen in plaats van los tuinhout? Dat is uiteraard ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden. Daarnaast kunnen de medewerkers van onze houthandel in Drenthe u ook uitstekend op weg helpen met de juiste keuze op het gebied van houtsoort.

Het hout onderhouden

Hout in de tuin bij u in Drenthe heeft een mooie natuurlijke uitstraling. Daarnaast ziet hout er strak uit en trekt een houten tuinhuis, schuur, schutting of prieel, direct uw oog. Maar hoe langer het hout in uw tuin staat, hoe meer tekenen van gebruik het zal vertonen. Hout vergrijst in de loop der tijd. Er kunnen schimmelplekken op voorkomen. Kortom, het zal zijn schoonheid in loop van tijd verliezen. Om dat tegen te gaan, kunt u het hout behandelen op verschillende manieren. Het tuinhout jaarlijks één of twee keer reinigen met warm water en een ontvettend schoonmaakmiddel kan al een groot verschil opleveren. Door het hout in smeren met een beschermende olie of beits, wordt het nog beter beschermd tegen weersinvloeden. U kunt er ook voor kiezen het hout te schilderen. Hiermee gaat de natuurlijke houtkleur echter wel verloren, maar wordt de levensduur wel verlengd.

Tuinhout kopen in Drenthe

Met tuinhout creëert u een natuurlijke uitstraling in uw tuin. U maakt er de mooiste terrasoverkappingen mee, bouwt er een goede schutting mee en gebruikt het voor bloembakken. In onze houthandel vindt u veel verschillend tuinhout waar u mee uit de voeten kunt. We hebben verschillend tuinhout op voorraad in verschillende houtsoorten. U kunt dus snel aan de slag met uw tuinproject in Drenthe. Binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen leveren we de bestelling bij u thuis. Wel zo makkelijk. Naast tuinhout, kunt u bij ons binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen, ook terecht voor het plaatsen van houten schuttingen, houten overkappingen en andere houtbouw. Ook kunt u bij ons houten tuinmeubilair kopen en hebben we verschillende verf- en beitsproducten te koop voor het onderhoud van uw tuinhout. Kom gerust langs om uw wensen met onze medewerkers te bespreken. Met meer dan 100 jaar ervaring in de tuinhout, kunnen wij u uitstekend adviseren. Wij helpen u graag.

Tuinhout in Drenthe kopen? Kom langs bij Wim Koster Tuinhout in Hoogeveen

Tuinhout in Drenthe kopen?

Wim Koster Tuinhout in Drenthe heeft een uitgebreid assortiment tuinhout waar u de mooiste houten creaties in uw tuin mee kunt maken
Neem contact met ons op