Tuinhout in Hoogeveen

Met tuinhout kunt u de mooiste tuinprojecten voltooien. Wat dacht u van een tuinhuisje of een schitterende houten terrasoverkapping. Met tuinhout kunt u alle kanten op. Bent u op zoek naar tuinhout in Hoogeveen? Dan kunt u terecht bij houthandel Wim Koster Tuinhout. U vindt ons in Noordscheschut, nabij Hoogeveen en u kunt bij ons terecht voor al het hout voor in de tuin. Niet op voorraad aanwezig? Dan bestellen wij het graag voor u.

Tuinhout in Hoogeveen koopt u bij Wim Koster Tuinhout

Tuinhout in Hoogeveen kopen?

Bij Wim Koster Tuinhout in Hoogeveen vindt u een uitgebreid aanbod tuinhout waarmee u in uw tuin alle kanten op kunt
Neem contact met ons op

Hout voor in de tuin

Tuinhout is eigenlijk niet meer dan hout wat buiten gebruikt kan worden. Met dit tuinhout in Hoogeveen maakt u bijvoorbeeld een mooi speeltoestel voor in de achtertuin of een stevige houten schutting. Ook kunt u met tuinhout zandbakken maken of mooie pergola’s. Doordat er veel verschillend tuinhout te koop is, kunt u er eigenlijk alle kanten mee op. Tuinhout is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, welke elk hun eigen specifieke kenmerken en eigenschappen hebben. Dit hout wordt daarom ingedeeld in vier verschillende duurzaamheidsklassen. Om te bepalen in welke klasse het hout ingedeeld wordt, wordt er gekeken naar de kwaliteit van het hout gerelateerd aan de levensduur bij contact met tuingrind en aarde.

De duurzaamheidsklassen van tuinhout

 • Duurzaamheidsklasse 1 en 2
  Hout in deze klasse gaat minstens 15 jaar mee, zelfs wanneer het hout in contact komt met schimmels in de grond. In deze duurzaamheidsklassen vindt verschillende soorten hardhout.
 • Duurzaamheidsklasse 3
  In duurzaamheidsklasse 3 is tuinhout te vinden dat tussen 10 en 15 jaar bestand is tegen de buitenlucht en contact met tuingrond. Douglashout, geïmpregneerd Grenen en Vuren vallen in deze klasse. Dit tuinhout leent zich dan ook prima om de mooiste tuincreaties in Hoogeveen mee te maken.
 • Duurzaamheidsklasse 4 Tuinhout dat 5 tot 10 jaar meegaat bij contact met de aarde is in deze klasse te vinden. Uiteraard kunt u met verven, beitsen en oliën de levensduur van dit tuinhout in Hoogeveen sterk verbeteren. Onder andere onbehandeld Grenenhout en Vuren zijn terug te vinden in deze klasse.
 • Duurzaamheidsklasse 5 Het tuinhout uit duurzaamheidsklasse 5 is minder geschikt om schuttingen mee te maken die in direct contact met de grond staan. Tuinhout uit deze klasse gaat dan namelijk maximaal 5 jaar mee. Dit tuinhout kunt u uiteraard wel prima gebruiken op plaatsen die niet in contact met de grond staan wanneer het in de grond staat. Populierenhout, Wilgenhout en Essenhout zijn enkele voorbeelden van houtsoorten die in deze klasse worden ingeschaald.

De verschillen tussen houtsoorten

Tuinhout is te koop in verschillende houtsoorten. Zo zijn er houten balken te koop van hardhout, maar kunt u ook palen van Grenenhout kopen. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken. U vindt de verschillen van de eigenschappen van tuinhout bijvoorbeeld terug in:

 • Kleur: Er is warm donker tuinhout te koop, maar ook tuinhout dat een stuk lichter van kleur is
 • Krimpen en uitzetten: Hout kan door vocht of droogte uitzetten of krimpen, de ene houtsoort heeft hier meer last van dat het andere
 • Kromtrekken: Weersinvloeden kunnen het hout beïnvloeden en kromtrekken veroorzaken, het ene hout heeft hoer meer hinder van dan het andere
 • Houttekening: elke houtsoort heeft zijn eigen houttekening van naden, knoesten en kwasten
 • Bloeden: Er zijn houtsoorten die veel last hebben van bloeden, het lekken van vloeistof uit het hout, terwijl andere houtsoorten dat veel minder hebben
Tuinhout is te koop in Hoogeveen in verschillende houtsoorten met elk hun eigen kenmerken

Wat kun je allemaal doen met tuinhout in Hoogeveen

Tuinhout in Hoogeveen leent zich voor de meest prachtigste creaties. Je kunt er stevige houten schuttingen mee maken, maar ook houten overkappingen zijn een prima optie. Heeft u kinderen of kleinkinderen? Dan is een houten speeltoestel van tuinhout echt een schot in de roos. Niet alleen is tuinhout erg stevig, ook gaat het jaren mee, wanneer u het juiste hout kiest. In onze houthandel in Hoogeveen vindt u verschillende soorten tuinhout. Zo hebben we houten palen te koop, houten planken en vlonders. Hier kunt u dan ook prima een tuinhuis, schuur of buitenkeuken mee bouwen. Wilt u een sterk, natuurlijk terras? Ga dan voor de houten vlonderplanken. Ook deze vindt u in ons assortiment tuinhout in Hoogeveen.

Verschillende soorten hout voor in de tuin

Bij onze houthandel in Drenthe kunt u terecht voor verschillende soorten tuinhout in Hoogeveen. Het favoriete Douglas hout is mooi warm van kleur en kan zelfs onbehandeld gebruikt worden voor het bouwen van overkappingen of tuihuizen. Ook hardhout heeft een warme uitstraling en is erg duurzaam. Daarnaast vindt u bij ons ook Scandinavisch Vurenhout en geïmpregneerd Grenen waarmee u bijvoorbeeld stevige houten schuttingen in Hoogeveen kunt maken.

Hardhout

Hardhout is ontzettend duurzaam en erg geschikt voor gebruik als tuinhout. Hardhout vindt u terug in duurzaamheidsklasse 1 en 2, wat betekent dat ook onbehandeld deze houtsoort minstens 15 jaar meegaat wanneer het in contact is met tuingrond. Hardhout is dan ook goed bestand tegen vocht en schimmels en voor elke tuinklus wel geschikt. Daarnaast is hardhout mooi roodbruin van kleur, wat een warme uitstraling met zich meebrengt.

Hardhout is goed bestand tegen vocht en schimmels en past in elke tuin

Douglas hout

Douglas is mooi warm van kleur, wat voor veel mensen van belangrijke invloed is op de keuze voor dit soort tuinhout in Hoogeveen. Naast de warme kleur is het Douglashout duurzaam en erg geschikt voor een houten overkapping of houten schuur. Het hout is zeer geschikt om onbehandeld te gebruiken, maar kan naar wens ook geïmpregneerd worden voor een betere bescherming tegen weersinvloeden.

Douglas is mooi warm van kleur en ideaal als tuinhout

Scandinavisch Vuren

Vurenhout is licht van kleur en is afkomstig van de fijnspar. Deze boom groeit langzaam en dat zorgt voor een fijne houtnerf. Naast de mooie houttekening heeft het Vuren een sterke gelijkmatige structuur, wat bewerking van het hout vereenvoudigd. Wanneer u het Vuren impregneert, is dit tuinhout een goede basis voor al uw constructiewerkzaamheden rondom huis. Niet alleen kunt u er mooie schuttingen mee maken, ook een tuinhuis in Hoogeveen van Vurenhout zijn een goede optie.

Scandinavisch Vuren is een erg mooie tuinhout voor u in Hoogeveen

Grenen

Grenen is ook een naaldhoutsoort. Dit hout is afkomstig van de grove den. Doordat er veel planken uit de den gehaald kunnen worden, is deze houtsoort wat goedkoper in vergelijking met het Grenen. Ook heeft Grenen hout een vrij grove tekening in het hout met grove noesten en kwasten. Geïmpregneerd Grenen is prima te gebruiken als tuinhout voor de bouw van houten schuttingen. Ook als afwerkhout in tuinhuizen of overkappingen kunt u dit tuinhout in Hoogeveen prima gebruiken.

Grenen is een goede basis als tuinhout in Hoogeveen

Een project met tuinhout in Hoogeveen

Wilt u wat veranderen in uw tuin in Hoogeveen? Denkt u na over de bouw van een houten overkapping in Hoogeveen of is een houten schuur wellicht een goede optie? Met het tuinhout dat u bij ons in Hoogeveen koopt, kunt u direct aan de slag. Tuinhout vormt de basis van elk project voor uw tuin. Woonachtig in de omgeving van Hoogeveen? Dan kunt u uw tuinhout ook thuis laten bezorgen. Wij leveren uw bestelling binnen een straal van 30 km bij u thuis.

Tuinhout kopen in Hoogeveen

Bent u op zoek naar tuinhout in Hoogeveen? Dan kunt u terecht bij Wim Koster Tuinhout. Met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van tuinhout kunnen wij u uitstekend adviseren bij uw aankoop. Het hout is bij ons verkrijgbaar in verschillende varianten. U maakt er dan ook de mooiste tuincreaties mee. Woonachtig in Hoogeveen of omgeving? Dan kunnen we uw bestelling ook bij u thuis bezorgen. Wij leveren binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen. Ook kunt u bij ons terecht voor het plaatsen van houten schuttingen, overkappingen of andere houtbouw binnen een straal van 30 km rondom Hoogeveen. Wij zijn u graag van dienst.

Tuinhout in Hoogeveen kopen doet u voordelig bij Wim Koster Tuinhout

Tuinhout in Hoogeveen kopen?

Bij Wim Koster Tuinhout in Hoogeveen vindt u een uitgebreid aanbod tuinhout waarmee u in uw tuin alle kanten op kunt
Neem contact met ons op